Ekonomi Haber Girişi : 05 Ocak 2018 18:15

Aras Elektrik; 'Çalışan Sayısını En Çok Arttıran Şirket'

Aras Elektrik; 'Çalışan Sayısını En Çok Arttıran Şirket'
Capital Dergisinin Türkiye en büyük 500 şirketi araştırmasında Aras Elektrik, 'Çalışan Sayısını En Çok Arttıran Şirket' kategorisinde ödüle layık görüldü.
Erzurumajans-Capital Dergisinin Türkiye en büyük 500 şirketi araştırmasında Aras Elektrik, 'Çalışan Sayısını En Çok Arttıran Şirket' kategorisinde ödüle layık görüldü. Elektrik dağıtım sektöründe Türkiye genelinde yalnızca Aras Elektrik bu kategoriye giren şirket oldu.

Capital dergisi tarafından Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Araştırma kapsamında ciro, karlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre değerlendirilen şirketlere 8 kategoride 24 ödül verildi.

Büyük şirketlerin performansını ortaya koyarak Türkiye ekonomisine ayna tutan araştırma, 20 yıldır yapılıyor. Perakende, turizm, Telekom, bilişim ve enerji gibi son yılların yükselen sektörlerindeki şirketler de Capital500 sıralamasında yer alıyor. Tüm iş dünyasını kapsayan araştırma, ekonomik gelişmelerin Türk iş dünyasına nasıl yansıdığını en ince detaylarıyla saptıyor.

Sıralamanın şirketlerin ciro, karlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre belirlendiğini ifade eden Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, "Bölgesel bir değerlendirmeyle değil, ulusal bir değerlendirme ile belirlenen bir mekanizmaya tabi tutularak Aras Elektriğin dikkat çeken başarısı, ödülün önemini de açıklıyor. Bizi memnun eden en güzel taraf ise iki yıllık bir sürece tabi tutularak değerlendirilmemizdir. Çalışan sayısını en çok arttıran şirketler arasına girerek şimdi ödül almış olabiliriz ama Capital Dergisi iki yıllık iş akış sürecimizi değerlendirilerek bu sonuca varmış bulunuyor. Bu durum Aras Elektriğin sürekli çalışan sayısını arttırarak bölgesine istihdam sağladığı, bölgesinden aldığı enerjiyi bölge insanı için kullandığının da başka bir göstergesidir. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.