İlçeler Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 15:30

Aras bizi sömürüyor!

Aras bizi sömürüyor!
Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, park aydınlatmalarının faturasının belediyeye kesildiğini belirterek, ''O zaman ARAS Elektrik A.Ş. direkler için işgaliye parası ödesin ya da mahsuplaşalım'' dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Enerjiye yapılan son zamlar belediyelerin de bütçesini sarstı. Bu anlamda ilk ses Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı’dan geldi. Geçen hafta yapılan Koordinasyon Kurulu toplantısında konuyu gündeme getiren Başkan Taşçı, ilçede sokak aydınlatmalarının hava kararmadan bir saat önce yakıldığını, sabah saatlerinde de güneş çıktıktan iki saat sonra söndürüldüğünü ileri sürdü. Bu nedenle ciddi bir enerji israfı oluştuğuna dikkat çeken Başkan Taşçı, park aydınlatma faturalarının belediyeye kesilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

GEREKİRSE YARGIYA GİDECEĞİZ

Başkan Taşçı, “ARAS Elektrik A.Ş. gündüz gözü enerji harcıyor. Bu yetmiyormuş gibi parkların aydınlatma faturasını da bize kesiyor. bizi sömürüyor. Zaten bir yığın giderimiz var bir de aylık yaklaşık 150 bin TL parkların aydınlatılması için para ödüyoruz. O ki biz bu parayı ödüyoruz onlarda bize diktikleri direklerin işgaliye parasını ödesinler ya da mahsuplaşalım. Konuyu başta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu olmak üzere ilgili her kuruma taşıyacağız. Gerekirse yargıya gideceğiz. Bu noktada ortak bir çözüm bekliyoruz” diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hayrettin Çağlar 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Temel Atalay Haberde geçen belediyenin parasının sömürülmesi meselesinde para kimin, belediye kimin? Birilerünin cebine akan belediye parası halkın değil mi? Birtakım iç hesaplaşmalar sebebiyle birbirine kızan kükreyen taraflarla ilgilenmiyoruz biz. Bizim derdimiz milletin parası, Allahın emaneti israf edilmesin, boşa harcanmasın.

  • Temel ATALAY 01 Ocak 1970 02:00

    Sevgili Onur SAĞSÖZ.. Attığınız başlık ile çelişki içerisindesiz.. Elektrik kurumu yirmi ilçe ve büyükşehirimi sömürüyor? Yoksa Erzurum nüfusunumu.. Başkan dile getirdiği kendi muhuti değil belediyesidir.. Daha doğrusu gazeteci olmak zor zanaattır. Zira gazeteci halkın gözü kulağı olmalı. Belediyelerin sorununu kendi bünyeleri içerisinde kavramak ve çözmek durumunda imkanları vardır.. Erzurum ahalisini sömürenlerden yola çıkmanız daha isabetli olmazmıy dı.. Elektrik gaz suyla sömürülen koca bir Erzurum halkı yaz kış demeden soygunun esiri olurken bu mağduriyetleri dile getirmenizi beklemek hakkımızdır..

  • Dadaş Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Bravo başkanım

  • Poyraz Palandöken 01 Ocak 1970 02:00

    Helal olsun Necmettin Taşçı Başkan a