Sağlık Haber Girişi : 21 Aralık 2016 20:00

Anne ve bebek ölümlerini önleme çalıştayı

Anne ve bebek ölümlerini önleme çalıştayı
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik çalıştay düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik çalıştay düzenlendi.
 
Palandöken Dağındaki bir otelde düzenlenen çalıştay da, Erzurum'da 2008 yılında aile hekimliği uygulamasına geçildiği belirtilerek birinci basamak sağlık hizmetlerinin gün geçtikçe iyileştiği, niteliği ve etkinliğinin arttığı, çalışan memnuniyeti ve sağlık hizmetlerinden memnuniyet yüzdesinin yüzde 90'ın üzerine çıktığı kaydedildi.

Vatandaşın birinci basamağa başvurusunun arttığı ve 2015 yılında yaklaşık 2 milyona ulaştığının belirtildiği çalıştayda, "Buna bağlı olarak gebe, lohusa ve bebek izlemleri artmış bu sayede anne ve bebek ölümlerimiz azalmıştır. Tüm doğumların %99'u hastanelerimizde gerçekleşmiştir. 2015 yılında doğumunu hastanede gerçekleştiremeyeceği düşünülen 478 gebemiz "Misafir Anne Programı" kapsamında misafirhanemizde ağırlanmış ve doğumlarını hastanede yapmaları sağlanmıştır. 2015 yılında yaklaşık 15.000 bebeğimize "Yenidoğan Taraması" yapılmış ve bu sayede hasta olan bebeklerimizin erken dönemde tanıları koyularak tedavi alması sağlanmış, bu sayede de engelli olmaları önlenmiştir." denildi.

Çalıştayla ilgili şu bilgiler verildi:

"Çalıştay, İl Halk Sağlığı Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ve İl Ambulans Servisi Başhekiminin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. İlimizdeki tüm sağlık yöneticilerinin katıldığı toplantıda, birinci basamak sağlık hizmetlerinin gözden geçirilerek iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrı bir oturum olarak yürütülen "Anne-Bebek Ölümlerini Azaltmaya Yönelik Çalıştay"a ise il sağlık yöneticilerimizin yanı sıra Atatürk Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Yenidoğan Bilim Dalı öğretim üyeleri ile Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden uzman hekimler katılmaktadır. Çalıştayda alınacak kararlar ile 2017 yılında anne ve bebek sağlığı hizmetlerini iyileştirmek, sağlıklarını korumak ve geliştirmek, ölümlerini azaltmak amaçlanmaktadır. 242 aile hekimi, 90 toplum sağlığı merkezi hekimi ve personelimizle birlikte toplam 1000 sağlık çalışanı ile toplantılarımız gerçekleşmektedir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.