Ankara gezisi ve TBMM'den notlar -1

Adliye'de duruşmalardan, kararlardan, iddianamelerden, mütalaalardan,  uzak bir haftayı Genel yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt kardeşimle birlikte Başkent'e geçirdik.

Erzurumlunun 'Ednan Ağabeyisi'ne 'Adnan Yılmaz' a misafir olduk. Ankara'ya iner inmez  Orhan Bozkurt ile 'Başbakan ile nasıl görüşürüz' heyecanı başladı . Ve tabiî ki bu yoğun gündem  içerisinde  Başbakan ile görüşmemiz hiçte kolay olmadı.

BAŞBAKAN'IN ÖZEL  FOTOĞRAFÇISI KAYHAN

Meslekte uzun yıllar görev yaptığım Hürriyet'e  2008 yılında Başbakan'ın Muş mitinginden fotoğraf çekmek için mücadele verdiğim sırada tanıştığım sevgili kardeşim Kayahan Özer'in desteğini unutamam... TBMM'de Sayın Başbakan Erdoğan ile görüşme anımızı tarihe gömen usta foto muhabiri Kayhan'a teşekkürü borç biliyorum.
Meclis'de görev yapan değerli foto muhabiri ağabeylerimizi, kardeşlerimizin de yakın ilgisi bizi ülkenin başkentinde 'yalnız' hissettirmedi. Sağolsunlar.

"EDNAN AĞABEY'İN ERZURUM SEVDASI

TBMM çatısı altında siyaset başka bir şey, yapılan her icraatı herkes beğenmek zorunda değil, ama bir siyasetçinin olağanüstü performansı  herkesin takdirini topluyor.
Orhan Bozkurt'un 'Sayın Vekilim ne kullanıyorsunuz, bu nasıl  bir performans siz yorulmaz mısınız?' sözlerine bakın Adnan Yılmaz ne cevap veriyor: "Yok gardaş, hiçbir şey kullanmirem. Ben Erzurum'u sevirem. Siz beni meclise yatim diye mi,  Umreye gidem diye mi gönderdiz? Size hizmet için buradayam?"

YILMAZ'IN TBMM'DEKİ ÖZEL TİMİ 

Meclis oturumunda 'yoklamayı' kaçırmayan tek Milletvekili olarak rekor kırmaya hazırlanan Adnan Yılmaz'a  üç kişilik bir tim hizmet veriyor.  Günlük programlarını takip eden ve gerekli bilgiyi, belgeyi anında ulaştıran Tevfik Bozkurt  ile  Zafer Atik'in yanı sıra  misafirlerle bire bir ilgilenerek ulaşım sorunlarını çözen Aykut Akkurt un oluşturduğu bu tim  24 saat adeta vekillerinin yanında Erzurum için koşuşturuyor ve yorulmak nedir bilmiyorlar.

"ADNAN BEYİN HAKKINIZI NASIL ÖDEYECEĞİZ"

Erzurumlu Dadaş Film Kurucusu olan rahmetli Cahit Gürpınar'ın 'film festivali' vasiyetini yerine getiren kızı sevgili Nil Ablamız (Gürpınar) ile TBMM'de karşılaşıyoruz. 
Dadaş Film Festivali ile Türk sinemasına damgasını vurmuş ünlü sanatçıları, yönetmenleri Erzurum'da bir araya getiren Gürpınar, "Bu festival, babamın en büyük hayali ve vasiyetiydi. Mecliste bize desteğini esirgemeyen sıcak, güler yüzlü karşılamasıyla Erzurum'a yürekten destek olan Sayın Vekilimiz Adnan Yılmaz'a teşekkürü borç biliyorum" diyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.