Türkiye Haber Girişi : 25 Nisan 2015 02:44

Anıtkabir'de '1915' dilek feneri!

Anıtkabir'de '1915' dilek feneri!
Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Anıtkabir'de gün boyu etkinlikler gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Anıtkabir'de gün boyu etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, günün anlam ve önemini gösteren '1915' dilek balonunu gökyüzüne bırakarak görsel bir şölenin yaşanmasını sağladılar.

Başkent'te, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinleri kapsamında Anıtkabir'de bir dizi etkinlik düzenlendi. Genç yaşlı, kadın erkek her yaştan ve gruptan insanların büyük bir ilgi gösterdiği etkinlikte adeta izdiham yaşandı.

Mozole önündeki saygı duruşuyla başlayan törene, saatler ilerledikçe vatandaşların ilgisi artarak devam etti. Anma mektupları, şiir ve mektuplarla devam eden etkinliklerde, vatandaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası'nın verdiği konseri hayranlıkla izledi. Konserin ardından, vatandaşlara dağıtılan dilek balonlarının aynı anda gökyüzüne bırakılmasıyla görsel bir şölen yaşandı. Bu anı ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar, kameralarına sarıldı. Anıtkabir'in üzerinde yükselen dilek fenerleri, ortaya kartpostallık fotoğraflar çıkardı.

Mozolenin halka açılmasıyla birlikte, vatandaşlar içeriye girmek için adeta birbirleriyle yarıştı. İçeriye girebilen vatandaşlar, mozole önünde dualar etti ve ardından fotoğraf çektirdiler. Çanakkale Savaşı'ndaki askerlerin giymiş olduğu kıyafetleri giyerek Anıtkabir'de nöbet tutan askerler, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

24 saat boyunca açık kalacak olan Anıtkabir'de etkinlikler gün boyu devam edecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.