Bölge Haber Girişi : 29 Eylül 2016 15:05

Ani'ye gelenlere 'Ermenistan'a hoş geldiniz' mesajına eleştiri

Ani'ye gelenlere 'Ermenistan'a hoş geldiniz' mesajına eleştiri
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ani'ye gelenlere 'Ermenistan'a hoş geldiniz' mesajını eleştirdi.
Erzurumajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Kars'ın sınır kesimindeki Ani Harabelerini gezmeye gidenlerin telefonlarına, bir GSM operatöründen 'Ermenistan'a hoş geldiniz' mesajı gelmesini eleştirdi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üye ve öğrencileri, geçen  hafta sonu Türkiye- Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri'ni  görmeye gitti. Aras'ın kolu olan Arpaçay nehrinin çizdiği sınıra sıfır noktada bulunan Ani Harabelerini gezen öğrenci ve öğretim üyelerinden bazılarının cep telefonlarına bir GSM operatörü tarafından 'Ermenistan Hoş Geldiniz!' başlıklı bilgilendirme mesajı geldi.

Gezide gelen mesajı görünce şoke olduklarını belirten Yrd.Doç.Dr. Eğilmez, GSM şirketinin Kars'ın Ocak Köyü yakınlarındaki Ani'ye gelen ziyaretçilere yurt dışı muamelesi yaptığını bildirdi.

SINIRDA DİĞER ÜLKEDEKİ OPERATÖRÜN SİNYALİ DEVREYE GİRİYOR

İlgili GSM şirketinin müşteri hizmetleri temsilcisi ise bu tarz bilgilendirme mesajlarının sınır bölgelerinde sıkça görüldüğünü belirtti. Müşteri temsilcisi, "Bu tarz bilgilendirme mesajları ulaşıyor, sebebi de şu: Sınır bölgesine eğer yakın bir yerde ise diğer ülkedeki operatörün sinyalini aldığı zaman telefona hemen bu şekilde bir bilgilendirme mesajı ulaşmış oluyor. Bu tüm operatörlerde olan bir uygulama. Yine sınır bölgelerinde, örnek veriyorum İzmir'de de Yunanistan'a hoş geldiniz şeklinde bilgilendirme mesajı gidebiliyor. Yurt dışı şebekesini gördüğü anda hattınıza bu tarz standart bilgilendirme mesajları ulaşmış oluyor" diye konuştu.

Hümeyra PARDELİ/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.