Anayasa O'na sökmez...

Garip bir durumla karşı karşıyayız.

Anayasayı korumakla görevli olan, bunun için yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan kişi Anayasayı takmıyor.

Farz-ı muhal; Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçiminde %45 oy alsaydı ve ben en çok oyu aldım ikinci tura kalmıyorum gidip Köşk'e yerleşeceğim, dese kim karşı çıkacaktı?
Kim onu durduracaktı?
Olmaz böyle bir şey demeyin benzerleri çok kere oldu.

Olanlardan hareket ederek yazıyorum?

Kim mani olabilir sorusuna cevap olarak "yasa" diyorsanız, yasaların anası Anayasa; seçilen kişi mevcut görevlerinden istifa eder.
Millet vekilliği görevi varsa düşer diyor.
Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan istifa etti mi?

Bırakın istifayı seslendirenlere fırça atarak, "Git ya git işine bak" diye ayar çekmedi mi?

Seçime girmeden aday olduğunda istifa etmesi gündeme gelmişti ama bırakın istifayı o Başbakan olarak bütün avantajları kullanarak adaletsiz bir seçim süreci yaşatmadı mı?

Cumhurbaşkanı adayı olanlar görevlerinden  istifa eder hükmünü de es geçmiş umursamamıştı.

Olmaz böyle şey kanunlar ne güne duruyor diyenlere hatırlatalım

Başbakanın kanunlara ne kadar itibar ve itaat ettiğini.

Atatürk Orman çiftliğinde yaptırdığı Beyaz Saray özentisi AK saray inşaatı için mahkemenin sit alanı ve ruhsatsız olması nedeniyle verdiği durdurma kararına Erdoğan'ın verdiği cevabı hatırlayalım. Ne demişti yasaları çıkaran meclisin güven oyu verdiği hükümetin başı olarak " İnşaat devam ediyor kim durduracaksa gelsin durdursun göreyim. İnşaata devam edeceğiz  Nisan, Mayıs ayında inşallah gelip oturacağız?"

Kanunlara,  mahkeme kararlarına nasıl baktığını, mahkemenin hükmünü takmadığını hukuka meydan okuduğunu göstermemiş miydi?

Ben her ne kadar %45 oy aldımsa ikinci turu beklemeden Çankaya'ya çıkıyorum dese kim engel olacaktı ki?
Polis mi?

Polis,  oğul Bilal'in ifadesini almak için karakola bile götüremedi, kaldı ki baba Tayyib'e engel olabilsin.
"Bilal'e yaklaşanı vurun"diye emir veren müsteşar şimdi bakan olmuş; her halde Erdoğan'a engel olmak isteyenlerin soyunu kurutun diyecektir?

Ben en çok oyu aldım ikinci tur oylama olmayacaktır. Bana  %45 oy veren Aziz vatandaşlarımla Köşk'e gidiyorum dese kim engel olacaktı?

Cumhuriyeti kollama ve koruma görevi elinden alınmış Asker mi?

Herkesin gördüğü bildiği kumpasa düşecek kadar basireti bağlanmış, Bülent Arınç'a suikast tiyatrosunu yutup, kozmik odasını bile koruyamayan koca koca paşalar Silivri laboratuarlarında kıvama getirilmiş askerler mi engel olacaktı?

Cumhuriyetin Savcıları mı?

 Deniz feneri davasının gözlerimiz önüne serilen olaylarını ne cabuk unuttunuz? Bu davanın savcılarının sanık durumuna düşmesi,
dosyaların aylarca yerine ulaşamaması, 17-25 Aralık yolsuzluk, rüşvet olaylarını soruşturanların başına gelenleri görmüyor musunuz?

Yolsuzluk işine bulaştıkları için istifa eden Rabia(4) bakanını T.B.M.M de ki araştırma komisyonu işinde iktidarın ayak sürümesi, yolsuzluğa bulaşan bakanları komisyondan kaçırmak için kanunları nasıl iğdiş edildiğini, hep birlikte görüp, yaşamadık mı?

Cumhurbaşkanı seçilmiş Erdoğan'ın hem başbakan hem genel başkan sıfatlarının devam etmesi için Resmi Gazete'nin, seçim sonuçlarını ısrarla yayımlamayarak hukuk, yasa, kanun, teamül kavramlarının nasıl ayaklar altına alındığını, keyfiliğin hakim olduğunu görmüyor muyuz?

Yapılan keyfiliği, hukuksuzluğu, kanunsuzluğu, zorbalığı yazsak yer kalmaz.
Bu ben yaptım oldu mantığına kim dur diyebildi?
Şimdilik yapanın yanına kar kaldı.

Olanlara bakarak iyi ki Erdoğan ilk turda seçildi diye sevinmeliyiz.
Demokrasi varmış oyununu bir müddet daha oynamaya devam edeceğiz. Vesselam.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selami Yağar 01 Ocak 1970 02:00

    Tek kelimeyle yapardı diyorum çünkü Hak adına haksizlığa tapam bir güruh ülkede at oynatiyor