Bölge Haber Girişi : 21 Haziran 2010 17:11

Anadolu Zirvesi'nden işbirliği çıktı!..

Anadolu Zirvesi'nden işbirliği çıktı!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından düzenlenen 'Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB-1)' programı sonunda yabancı işadamları bölgeye yatırım kararı aldı.

Erzurum Ajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından düzenlenen “Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB-1)” programı bugün ikili iş görüşmelerinin yapılmasıyla sona erdi. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleşen programın bugünkü bölümünde stantlar gezilerek bölgedeki iş adamları ile yabancı iş adamları arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Nijerya eski Yatırım Bakanı ve Yatırım Komisyon Başkanı Mustafa Bello ve Sudan Tarım Bakan Yardımcısı Dr. Yasin El Bassogı’nin de aralarında bulunduğu 15 ülkeden 150 yabancı işadamı, Türk iş adamlarıyla karşılıklı ticaret yapma kararları aldılar. KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, düzenlenen programa beklenenin üzerinde ilgi olduğunu ve kendi tahminlerinden daha fazla ikili iş anlaşması sağlandığını belirtti. Altan, “Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB-1)” programının Türkiye’nin ve bölgenin tanıtım ve ticaretine çok büyük katkı sağladığını kaydetti.

ERZURUM’DAN ABD’YE PEYNİR

KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, yabancı iş adamlarıyla yapılan ikili iş görüşmeleri sonrası bazı anlaşmalar sağlandığını belirtti. Bunlardan bazılarının Erzurum’da ki Lebel firmasının ABD’ye peynir satacağını ifade eden Altan, “Ayrıca Pasinler ilçemizdeki kaplıcamızla ABD’liler ilgileniyor. Suriyeli bir iş adamı Pasinler de hayvancılık yapmak istiyor. Sudanlılar ile organik tarım konusunda anlaşma sağlandı. Sudanlılara organik tarımı öğreteceğiz. Pakistanlılar Ilıca kaplıcalarımızla ilgileniyor. Erzincanlı bir tekstil firmamız Suriyelilere gömlek satacak” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.