Medya Haber Girişi : 08 Mart 2017 18:15

Anadolu medyası çalıştayı Ankara'da başlıyor

Anadolu medyası çalıştayı Ankara'da başlıyor
Türkiye'nin yedi ayrı bölgesinden, her biri alanında yetkin toplam 50 gazete, radyo ve televizyon sahibi, aynı zamanda Basın Meslek Kuruluşlarının Başkanları olan gazetecilerin gerçekleştireceği Anadolu medyası çalıştayı Ankara'da başlıyor.
Erzurumajans-Macit Gürbüz'ün haberi-Türkiye'nin yedi ayrı bölgesinden, her biri alanında yetkin toplam 50 gazete, radyo ve televizyon sahibi, aynı zamanda Basın Meslek Kuruluşlarının Başkanları olan gazetecilerin gerçekleştireceği OHAL ve REFERANDUM SÜRECİNDE ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI Ankara'da başlıyor.

Kısa adı TİMEF olan Tüm İletişim ve Medya Federasyonu tarafından düzenlenen OHAL ve REFERANDUM SÜRECİNDE ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI na katılacak gazeteciler, Çalıştayın gerçekleştirileceği ve konaklayacakları Ankara Çankaya'daki City Otelde bugün bir araya geldiler. Her biri ayrı bölge ve illerden gelen, çoğu birbiri ile ilk kez karşılaşan ve tanışan gazeteciler; Yarın sabah saat 09.00'dan itibaren yapacakları çalışmaların, geçmişin yaşanmışlıklarını tecrübeye dönüştürecek Anadolu Medyası için, geleceğe ışık olmasını arzu ettiklerini söylediler.

ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI yarın gün boyu, Cuma günü de öğleye kadar yapılacak tartışma ve değerlendirmelerden sonra, sonuç bildirisinin hazırlanarak kamuoyuna açıklanması, ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan'ın ziyaret edilerek Çalıştay Sonuç Bildirisinin kendilerine sunulması ile sona erecek. Çalıştayın kapanış oturumuna, Ak Parti'nin Medya ve STK'larla ilişkili Genel Başkan Yardımcısı, Cevdet Yılmaz'ın da katılması planlanıyor.

ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI vesilesi ile bugün bir basın açıklaması yayınlayan, Çalıştayın düzenleyicisi TİMEF'in Genel Başkanı Şakir GÜREL, Zor günler geçiren ANADOLU MEDYASI nın, yaşanan olağandışı ve olağanüstü, hatta olağan süreçlerden bile olumsuz etkilenir hale geldiğini belirterek, "Anadolu Medyası iyi durumda değil. Her geçen gün kan kaybediyor. Oysa Anadolu Medyası Türkiye'de ulusal diye tabir edilen yaygın medyanın, ana akım medyanın alternatifi, çok sesliliğin teminatıdır. Anadolu güçlü olursa, Anadolu Medyası güçlü olursa Türkiye'de çok seslilik, çeşitlilik, basın özgürlüğü gibi tartışmaların, kendiliğinden azaldığı, hatta yok olduğu görülecektir. Anadolu Medyası varlığını sürdürdüğü her yerde ve her zaman, Anadolu'nun düşman işgalinden her türlü işgaline, askeri darbelere ve FETÖ cü teröristlere karşı, Türk milletinin özgürlüğü ve bağımsızlığı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet varlığı için mücadele etmiş ve etmeye devam edecektir. Çalıştayımızda bunları, artıları ve eksileri, tüm yönleri ile konuşacağız. Dileğimiz, Çalıştayın sonuç bildirisini, ilgili herkesin dikkatle değerlendirmesidir" dedi

İktidara geldiği günden itibaren Anadolu Medyasının katkısını hep takdir eden ve yanında duran Ak Parti iktidarının, bundan iki-üç yıl öncesine kadar iktidarın içine sızmış Fetöcü terörist oldukları anlaşılanların manipülasyonları ile oluşturulan Medya sermaye sahiplerinin işidir. Bu işi parası olmayan gazeteciler değil, sermaye sahipleri yapsın algısı ile sürekli ve kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini de belirten GÜREL, "Gereken önlemlerin alınması için burada isimlerini zikretmeyi uygun bulmadığımız sözde sektörün temsilcisi, özünde sektörden ve gerçeklerinden bihaber kurumların da bir an önce mercek altına alınması gerekiyor. Oluşturulan bu yanlış algı ile mücadele etmek, basın özgürlüğünden yana olan herkesin, hepimizin görevidir" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.