Bölge Haber Girişi : 27 Temmuz 2011 11:40

Altının fiyatları arttı satışları azaldı!..

Altının fiyatları arttı satışları azaldı!..
Amerika ve Avrupa'daki ekonomik krizin etkisiyle fiyatı hergeçen gün artan 24 ayar altının gramı 90 lirayı bulunca, satışlar da durma noktasına geldi.

Erzurum Ajans-Amerika ve Avrupa’daki ekonomik krizin etkisiyle fiyatı hergeçen gün artan 24 ayar altının gramı 90 lirayı bulunca, satışlar da durma noktasına geldi. Yatırımcısına bir yılda yaklaşık yüzde 50 kazandırmasına karşın satışların son dönemde iyice azaldığını belirten kuyumcular, bazı zamanlar siftah dahi yapamadıklarını söyledi.

Düğün sahiplerinin keselerine uygun altın almaya gayret ettiğini anlatan Taş Mağazaları esnafı, altın fiyatlarındaki yükselişin durması ya da gerilemesinin olumlu açıklamalara sağlanabileceğini söyledi. Birikimin yanı sıra yazın özellikle nikah ve sünnet düğünleri için altın alındığını kaydeden kuyumcular, “Vatandaş artık kesesine uygun altınlara yönelerek düşük ayarda altın alıp düğün telaşını geçirmek istiyor. Düğün sahipleri, ayarı düşük, gramajı hafif, gösterişli fakat içi boş bilezikler alma gayretinde bulunuyor. Düğünde altın takacak vatandaşlar ise küçük altın görünümlü, gramajı düşük ya da ayarı düşük altınlara yöneliyor. Altından vazgeçerek düğünlerde para takma eğilimine yönelenlerde var” diye konuştu.

Altın alışında kendileri açısından herhangi bir sıkıntı olmadığını anlatan kuyumcular, “Kuyumculur açısından altın sıkıntısı bulunmuyor. Sadece satışlarda hissedilir bir düşüş var. Bu günlerde çok azda olsa bazı vatandaşlar altın fiyatları yükselse dahi yatırım amaçlı alım yaparken, bazıları da altınını nakte çeviriyor” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.