Bölge Haber Girişi : 27 Ağustos 2010 14:22

Altın çilekli kadayıf dolması!..

Altın çilekli kadayıf dolması!..
Erzurum'un Ünlü Kadayıf Dolması Muzlusundan Sonra Şimdi de Altın Çilekli Yapılmaya Başlandı.

Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da kuruyemişçiden aldırıp yemesiyle Türkiye'nin tanıdığı altın çilek, kadayıf dolması tatlısıyla birleşti. Erzurumlu kadayıfçı Müdahir Tanhaş, geçen yıl çilekli e muzlusunu yaptığı kadayıf dolmasını bu yıl Ramazan'da 'altın çilekli kadayıf dolması' üretmeye başladı. Dolma şeklinde sarılmak için hazırlanan kadayıfın arasına altın çileklerden yerleştiren Müdahir Tanhaş, ilk kez yaptıkları altın çilekli üretimin beğenildiğini söyledi.

Her yıl farklı bir üretim yaptığını belirten Müdahir Tanhaş, altın çilekli kadayıf dolmalarından Başbakan Erdoğan'a göndereceklerini söyledi. Tanhaş diyabet, şeker hastalığı, sindirim sistemindeki parazitler ve prostat, boğaz ağrıları tedavisinde iyileştirici etkisi olduğu belirlenen altın çilek meyvesiyle yapılan kadayıf dolmasının kilosunu 50 liradan sattıklarını söyledi. Müdahir Tanhaş, "Ceviziçili kadayıf dolmasının kilosu 14 lira. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak altın çilek ve polenli kadayıf dolması yaptık. Her yıl yeni ürün kadayıf dolmaları sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.