Bölge Haber Girişi : 22 Mart 2010 02:29

Altan, MÜSİAD'a KUDAKA'yı anlatı!..

Altan, MÜSİAD'a KUDAKA'yı anlatı!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rifat Altan, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı'nın geleneksel hale getirdiği kahvaltılı sohbet toplantısına konuk oldu.
Erzurum Ajans-MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Genel Sekreter Altan, KUDAKA’nın amaçlarını anlattı, işadamlarının sorularını yanıtladı.
Sohbet toplantısının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, şehrin yetkili isimleriyle MÜSİAD’ın üyelerini bir araya getirmeyi amaçlayan kahvaltılı sohbet toplantılarının, her hafta farklı bir ismi konuk ettiğini belirterek, geleneksel hale getirilen buluşmaların, şehrin sorunları üzerinde kendilerine görüş alışverişi imkanı sunduğunu söyledi.
 
Kalkınma ajanslarının, bir ülkenin belli bir coğrafi bölgesi içerisindeki özel ve kamusal tüm şirketler, yerel otoriteler ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği sağlayarak, o bölgenin ekonomik kalkınmasını hedefleyen ve yasal bir hükme dayanan yapılar olduğunu vurgulayan Güvenli, “Biz her fırsatta ilimizdeki ve bölgemizdeki girişimcilik potansiyelinin geliştirilip canlandırılması gerektiğini vurguluyoruz. Çünkü ekonomik kalkınmayı sağlayabilme açısından bu durum büyük bir gereklilik taşıyor. Kalkınma ajansları da, işte bu amaç doğrultusunda hizmet veren kuruluşlardır. Bu perspektifte, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı da, ilimiz ve bölgemizdeki potansiyelleri harekete geçirerek, ekonomik kalkınmaya katkı sağlama ödevini üstlenmiştir.” diye konuştu.
 
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rifat Altan da, kalkınma ajanslarının amaçlarını sıraladı. Kalkınma ajanslarının ekonomik gelişmeye sağladığı en büyük katkının, bölgesel kalkınma politikalarının yerelde şekillendirilmesi ve bu yöndeki sorun ve taleplerin yerelden merkeze aktarılmasına aracılık etmesi olduğunu dile getiren Altan, yerel kalkınmaya, özellikle de bölgenin ve şirketlerin rekabet gücünün artırılmasına ve ekonomik aktörlerin desteklenmesine yönelik stratejilerin, kalkınma ajansları aracılığıyla belirlenebildiğini kaydetti. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın da, geride kalan 3 aylık zaman dilimini, bölgeyi tanıma ve projeleri değerlendirme anlamında değerlendirdiklerini anlatan Altan, ajansta, yeterli sayıda nitelikli ve uzman personelin bulunduğunu dile getirdi. Ajansların, yüzde 90’a kadar hibe desteği verdiğini kaydeden Altan, AR-GE’ye yönelik destekler ve risk önlemeye yönelik faaliyetlerin de, yine kalkınma ajanslarınca destekleneceğini dile getirdi.
Kahvaltılı sohbet toplantısı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.