Allahtan korkun, bir fotoğrafı yok mu ola!

Erzurum'un beklenen tecrübeli adayı, Mehmet Sekmen sonunda geldi.. Erzurum Hava Limanında özel VİP salonu karma karışık.. Kim vekil, kim polis belli değil...

Ve o çok önemli VİP konuklar uçaktan inip, kendilerini bekleyen otobüse biniyorlar.


Başta eski bakan  Akdağ, Milletvekili Aksak, Yılmaz, olmak üzere İl Başkanı Murat Kılıç'ta yanlarında...


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise en arkada...


Bunca yılık gazeteciyim ve cebimde sürekli basın kartı var, ama o çok özel salona nasılsa herkesden  önce girmeyi başaranlar el öpmek için yalvarıyor;

 'Gurban olim köylimi bir tene öpim...'


***


Otobüsün önünde,'Erzurum Başkanı ile buluşuyor' yazılı bir pankart var..

Nedense  bu otobüsün önünde ki kalabalığın gündemi ise, Narman!

 "Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen, sizi de, Kınalıyı'da bağrımıza basıyoruz"

Anlayacağınız; bir avuç kalabalık, tek kurşunla çift vuruyor !


***


Yüreğim gibi sevdiğim makinemin vizöründen gözüme takılan pankartlar;

- 'Sayın Vekillerimiz Narman'a Kınalı'yı istiyoruz'

- ' Uzundere Dikyar Köyü Yardımlaşma Derneği'

- 'Sayın Başkan Memleketinize Hoş Geldiniz'


 ***


Erzurum Emniyet'i, Sayın Sekmen'e yakın koruma bile görevlendirmiş.

Başta Sekmen'ın İspirli hemşerileri olmak üzere, Oltu, Uzundere, Narman'dan gelen gönüllü Tayyip'çi, AK Partililer susarken, ellerinde 'Osmanlı Ocakları' bayrakları ile coşan bir grup var. Ha bu arada fotoğrafını çekip ismini aldığım Zinnur Amca nasıl bağırıyor bir görseniz;

-"Ola, Allahtan korkun, Başbakanımız, dünya liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan'ın bir fotoğrafı yok mi?"

Hop bala,  bu da nereden çıktı şimdi?

Zinnur Amca'nın çığlığı otobüsü dolduran milletvekilleri ve ön saftaki başkan adayının yüzünü cırıyor resmen..

... Ve yine bir feryat;

 'Allahtan korkun!' diye kulakları çınlatıyor.

Tam da bu sırada;

"Ye kürküm ye, Başbakanımız adayını açıkladı amma, adayını karşılayanların elinde ve yanında ne ismi var ne de tek bir resmi!..." diye haykırıyor birileri.


***


Konvoyun önünde fotoğraf heyecanına dalmışım ki;

Sayın Recep Akdağ, eliyle işaret ederek bana  'çekil' diyor!

Ben de; sağ elimi göğsüme koyarak konvoyun önünde biraz daha arkamda ki büyüklere dikkat ederek işimi yapmaya yani, fotoğraf çekmeye  devam ediyorum.

O'da günün en güzel fotoğraf karesini yakalamak oluyor!

Tam bu sırada Muhyettin Aksak ile göz göze geliyoruz..

Ve o  gülümseme anında; Oltu Belediye Başkan Aday Adayı Sıtkı Toksyoy'un:

'Tecrübelerinizle Erzurum Kazanacak' pankartı açılıyor.


***


Bir partili Sekmen'e,  mavi-beyaz renkli Erzurumspor kaşgolu veriyor.

Yahu ben bile unutmuşum Erzurumspor'u, en son maçını izlediğimde sahi bizim  küçük oğlan Batuhan kaç yaşındaydı!..

Neyse, bunlar derin konular...

Sekmen, o kaşkolla öyle bir heyecanlanıyor ki, birden renkleniyor!...

Yolumuza devam ediyoruz.


***


Otobüsün ön tarafında Milletvekilleri Akdağ, Aksak, Yılmaz ve Büyükşehir Başkan adayı Sekmen seçmelerini selamlarken, boynumdaki makinenin vizöründen Büyükşehir Beldiye Başkanı Ahmet Küçükler'i görüyorum.

Bi başına, sessiz, dingin ve hüzünlü...!

... Ve basıyorum deklanşöre, tarihe tanık olurken gözlerim içimi doduran ses;  'İşte siyaset böyle bir şey...' diye çınlıyor.


***


AK Parti Erzurum İl Başkanlığı önündeyiz.

Erzurum'un, en görkemli caddesinin, en görkemli binasının önünde.

Mehmet Sekmen'in devasa bir posteri süslüyor caddeyi ve o binayı.

Ve bir türbanlı bayan bağırıyor;

'Sayın Başbakanımız nerede,  ben O'nu görmek istiyorum?'

O kadar acılı bağırıyor ki kadın, bir partili;

 'Bacım sessiz ol, Sayın Başbakanımız adına Sayın Bakanımız burada' diye müdahale etmek zorunda kalıyor.

İşte o sırada eski Bakan Akdağ,  tutarak Mehmet Sekmen'in elinden kürsüye çıkarıyor.

Konuşmasına başlamadan su isteyen Akdağ, kendisine verilen suyu içmeden Sekmen'e ikram ediyor.

Cılız meydan; 'Sayın Bakan,  Sekmen'e güzel bakıyor' fısıltıları ile çalkalanıyor.


***


AK Parti İl Başkanlığı önündeki platformun en altında gözüm Erzurumlu olan İstanbul Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ile Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı'ya ilişiyor.

Ve Erzurum AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Ahmet Küçükler'e seslenip,'Sayın Başkan konuşmak arzu eder misiniz?' diye soruyor.  Ahmet Küçükler,  helallik istedikten sonra mikrofon Sekmen'e uzatılıyor;

"Burada doğduk, İstanbul'da büyüdük. Kazandığımız deneyimle memleketimize hizmete geliyoruz.

Siyasetin hizmeti de vardır, acımasızlıkları da.


Örneğin Türk siyasi yaşamında hala hafızalara kazınan idamlar var.
Karşılıklı vefasızlıklar var. 


Ayrıca siyasi tarihte bir anda değişen konjonktür sebebiyle İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği için birbirini kıranlar ve kırdıranlar var.Siyasette bazı dönemler vardır, taraf olmayan bertaraf oluyor."


Erzurum'a hayırlı olsun.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SALTUK BUĞRAHAN 01 Ocak 1970 02:00

    meyve veren ağaç herzaman taşlanır.. OSMANLI OCAKLARINI YÜREKTEN KUTLUYORUM. RABBİMİZ TÜM ÜYELERİNDEN AYRI AYRI RAZI OLSUN. GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ANKARADAKİ MİTİNGDEN TAA İSTANBULDAKİ MİTİNLERE VARANA KADAR BAŞBAKANIMIZIN YANINDA OLDU EVET O İKİ KARDEŞ.RABBİM YAR VE YARDIMCILARI OLSUN..

  • horasan-narman 01 Ocak 1970 02:00

    Bunca yıllık gazeteciyım demıssınızya bıseyı atlamıssınız bunca yıllık korkak bır gazetecıyım demelıydınız..Elestırdıgınız oltu narman ve dıger ılceler arasına horasanı katamamıssınız,oysakı harbıdende bayram yerıne cevırenlerdı onlar tebrık ederım horasanlı kardeslerımı buradan sızıde gereksız korkunuzdan oturu kınıyorum.gazetecılıkmıs pehh:) Narman beledıye baskan aday adayı Adem Kınalı beyfendıyıde yakından tanımanızı onerırım gazetecı:)

  • Erhan PERGEL 01 Ocak 1970 02:00

    Ağzına sağlık Cem abi çok güzel anlatmışsın İçine kapanan il teşkilatı benim gözümde patlamaya hazır bir bombaya benziyor "SESSİZ ATIN ÇİFTESİ PEK OLUR" derler bence teşkilatın da çiftesi pek olacak. Saygılar.

  • fatih yalpa 01 Ocak 1970 02:00

    Bahsedilen osmanlı ocakları genel başkanı ve genel başkan yardımcısı abi,kardeş gel de bunu topluma mal et... yürü bee işine kardeşşşşşşş:)))))))))

  • Mehmet Tunç 01 Ocak 1970 02:00

    hava alanında bende vardım. ak parti bayrağı bulunmazken Osmanlı ocakları bayrağı vardı ve bu durum bana osmanlının geri geldiğini hatırlattı Allah yardımcıları olsun.

  • Fatih OĞUZ 01 Ocak 1970 02:00

    Osmanlı Ocakları ak parti ve Recep Tayyip ERDOĞAN`a gönül vermiş bir teşkilatlanmadır. Genel Başkanımız Ak parti kurucularından ve Ak parti Recep Tayyip Erdoğan sevdalısıdır. Hiç bir menfaat peşinde koşmayan bir teşkilatız. Başbakanımızın sahip çıktığı bu teşkilatdan dolayı da gururluyuz. Biz ak partiye sızanlardan değil, biz Başbakanımıza gönül verenlerdeniz.

  • Talha Karaca 01 Ocak 1970 02:00

    Osmanlı Ocakları`nın yönetimindeki başkanlar, Ak parti kurucularından olmaktadır. Ak partiye ve Başbakanımıza gönül vermektedir. Su gider kumlar kalır, herkes kime hizmet ettiğini neye gönül verdiğini ve hangi davada canını bile vereceğini biliyor. Hiç kimse çıkar peşinde değildir, amacımız halka ve hakka hizmettir. Allah`ın selamı üzerinize olsun.

  • kadir canpolat 01 Ocak 1970 02:00

    OSMANLI OCAKLARI CEMİL OSMANOĞLU`NUN DEDİĞİ GİGİ` AK PARTİ İÇİNE SIZMAYA ÇALIŞAN ` BİR GRUP TAN ÖTE MURSİ`NİN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİ GİBİ AK PARTİNİN YENİ GENÇLİK HAREKATIDIR. VE AK PARTİNİN MERKEZİNDEDİR.BEYFENDİ AK PARTİLİ DEĞİL HERALDE BAŞBAKANIMIZDANDA BİHABER :) OSMANLI OCAKLARI AK PARTİNİN YENİ GENEL BAŞKANI EMİN CANPOLAT`İLE BERABER AK PARTİNİN KAZANIMIDIR. BU KİŞİNİN VE KİŞİLERİN YANİ MHP İDOLOJİSİNİ BENİMSEMİŞ OSMANLI OCAKLARININ AK PARTİYLE KUÇAKLAŞMASINDAN RAHATSIZ OLAN VE GENEL BAŞKANIN ERZURUMLU OLMASINDAN CEKİNEN AK PARTİYLE VE BAŞBAKANIMIZLA ALAKASI OLMAYAN KİŞİLERİN OSMANLI OCAKLARI HAKKINDAKİ BU YAZILARINI KURUMUMUZ ( OSMANLI OCAKLARI) BU YORUMLARI DİKKATE ALMAMAKTADIR... YAZINIZI İÇTENLİKLE KUTLUYORUZ..

  • sedat sekmen 01 Ocak 1970 02:00

    osmanlı ocakları tüm yurt genelinde başbakan sevdalısı ak parti teşkilatlarının kucakladığı ve sahip çıktığı bir teşkilattır. genel başkan emin canpolat erzurumludur ve ak partinin kurucularındandır. sayın başbakanın osmanlı ocaklarına verdiği değeri herkes görmektedir. bir avuç zavallı kendisinden başka bir güç istemediği için karalama kampanyası sürdürmektedir. destekledikleri adaylar olmayınca söz sahibi olmadıklarını gördüler. ak parti başbakanın partisidir. kimsenin aile şirketi değildir. zaten bunu da herkes gördü. artık erzurum da tertemiz yeni bir sayfa açıldı. ak parti osmanlı ocaklarına kavuştu.

  • Erol 01 Ocak 1970 02:00

    Sekmen in gelişinde bu kadar kişi vardı, acaba gidişinde Havaşın servisine binipte mi gidecek. Haydi Erzurum Sekmen `i Havaş la gönderelim.

  • YAKUP AKÇAY 01 Ocak 1970 02:00

    SAĞOLASIN CEM BEY..TIPKI ORDAYMIŞIM GİBİ BİR YAZI OKUDUM..ELLERİNE SAĞLIK..

  • eşref satan 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın BAKIRCI sizi de yazınıza yorum yapan Cemil OSMANOĞLU beyefendiyi kutluyorum.Üç beş kirli varlık şanlı Osmanlı tarihimizi kirletiyor malesef...

  • mahmut yoldaş 01 Ocak 1970 02:00

    Kalemine,Ağzına ve düşüncene sağlık sayın BAKIRCI evet bir avuç insan neyin karşılaması anlayamadım...! Üzüldüm Erzurumlu olarak Adamımız yok adam çıkaramadık ADAM karşıladık....

  • cemil osmanoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Bakırcı Osmanlı Ocakları Ak parti içerisine sızmaya çalışan ancak kabul görmeyen bir oluşumdur. Bu millet bütün değerlerini kaybetmeye yüz tutmuşken, tarihi şanla dolu osmanlı ismi bile küçük hesaplar için katlediliyor. yazınız çok güzel sizi kutluyorum.

  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    O meydanı da gördüm, karşılayanları da. Bir avuç dalkavuk ve çıkar peşinde olanlardan başka kimse yoktu. Kaç dönemdir ak partiye oy verdim ama bu sefer asla.

  • Abdullah Günaçtı 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Bakırcı, yüreğine sağlık....erzurum adına objektif bir yazı olmuş...erzurum`un sesine kulak vermişsiniz minnettarız.... ERZURUM`A MURAT KILIÇ`I BEKLERKEN İTHAL ADAYI ÖNÜMÜZE KOYDULAR. SANDIKTA GÜCÜMÜZÜ SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ.

  • gökhan aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum adına, Erzurumluluk adına çok güzel yazmışsınız sayın Cem Bakırcı beyefendi, kaleminize sağlık.....

  • erkan aydın 01 Ocak 1970 02:00

    O mitingde horasandan 150 araçla geldik ve 400ün üzerinde insanla karşıladık sayın bakanı milletvekillerini ve belediye başkan adayımızı 2-3 araçla gelen teşkilatları yazıyorsunuz ama horasandan abdulkadir aydının getirdiği yüzlerce kişiyi yüzlerce araçtan bahsetmiyorsunuz bile bence siz oraya gelmemiştiniz orada yoktunuz heralde kardelen tv yayınınıda izlememiş olacaksınızki yada sesi kapalı izlemiş olacaksınız o kadir aydın mehmet sekmen sesleri kime aitti acaba üzülerek yazınızı okudum

  • Alaattin ARIKAPAN 01 Ocak 1970 02:00

    gene döktürmüşsün Gazeteciliğin Duayeni Gerçekleri herkes görür ama Bakan kör gibidirler, Gördüğünü yazdığın için SEVİLİYORSUN

  • aslan25 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum halkı ipotet altına alınan temayül yoklamasının yok sayılmasını nasılda hazmediyor.Üstelik bu haksız ve adaletsiz ipotek karşısında alkış tutuyorlar.Erzurum bu değil Erzurumlu asla böyle olmamalıydı.yazık bu şehre adam yokmuş meğer.AKParti Erzurum teşkilatı bingöl teşkilatı kadar dik duruş sergileyemedi.Bu yüzden sanırım hepsi birkaçkuruş için, rant için, şak şak şak..

  • halil 01 Ocak 1970 02:00

    eee naaparsın oldu olacak transferlerine başkalarınıda eklesinler yıllarca çoook hayır gördükya hepsinden!