Allah Muzaffer Eylesin...

BB Erzurumspor’da ilgin bitmesiyle beraber kafalarda soru işaretleri oluşmaya başladı. Yönetim kongre kararı alacak mı? Teknik direktör kim olacak? Kimler kalacak kimler gidecek...

Bu soru işaretlerinin ilki Sayın Hüseyin Üneş başkanlığında ki basın toplantısında” kongre yok” deyip devam kararı almasıyla ortadan kalktı.

Hüseyin Üneş’i sevip sayan birisi olarak son basın toplantısında ki bazı söylem ve yanlışların  pekte göze hoş  gelmediğini söyleyebilirim.  Umarım bu tarz da yapılan son basın toplantısı olur. Çünkü Erzurum, şehir olarak doku meselesine önem veren bir yapıya sahiptir.

Fazla detaya girmeden umarım söylemek istediğim ve vermek istediğim mesaj  anlaşılmıştır.

Teknik Direktör konusu

BB Erzurumspor’da dört veya beş teknik direktör adayı vardı. Hepsiyle görüşüldü ancak istenilen noktaya varılamadı. Yönetim daha önce ki dönemlerde de  ismi gündeme gelen ve Erzurum’la özdeşleşen Muzaffer Bilazer’le anlaşmaya vardı.

Muzaffer Bilazer hem Erzurum’u sahiplenmesiyle hemde katkılarıyla oldukça kredisi en yüksek isim diyebiliriz. Teknik olarak yeterli bilgi birikime sahip. Portföy oldukça geniş. Geçtiğimiz sezon başı BB Erzurumspor’a “ Merih Demiral ve Yusuf Sarı’yı mutlaka alın” diyecek kadar ön görüsü ve birikimi güçlü.

Bahsettiğimiz bu özellikleri artık sergileme zamanı gelmiştir ve bunun içinde şu an ki Erzurumspor uygun bir ortam diye düşünüyorum. Tecrübe denilen şey çarşı pazar dan alınmaz. Çalıştıkça ortaya çıkan bir durumdur. Avrupa da bir çok teknik direktör bu terimin sadece laf kalabalığından ibaret olduğunu ispatlamıştır.

Bu yazdıklarımız Muzaffer Bilazer’in kesin başarılı olacağı anlamına gelmez. Bu iş doku meselesidir. Tutması lazım. Ama şu an başlangıç olarak adılan adım doğru bir adım.

Burada beni en çok mutlu eden;

Muzaffer Bilazer, Zafer Demir (devam edeceğini umuyorum) Serkan Yıldık gibi isimlerle birlikte teknik anlamda çok bir jenerasyon yakalamış olunması.

Bu isimler yanlış yapabilirler hata yapabilirler ama kötü niyetli olmazlar.  Menajerlerle birlikte kasıtlı işler içine girmezler. Erzurum menfaatlerini önde tutarlar. Muzaffer Bilazer’le yaptığım telefon görüşmesinde “Erzurum hiç bir kulübün arka bahçesi olmayacak” cümlesi bunun bir ispatı...

Yönetim teknik direktör konusunda doğru bir hamle yaptı. Darısı transferlerin başına... Yönetimin Muzaffer Bilazer ve Scout ekibiyle birlikte koordineli yapacağı hamleler Erzurum futbolunun geleceğine yön verecektir.

Kadro planlaması

Küme düşen takım olmamıza rağmen futbolcuları en çok rağbet gören takımlardan birisiyiz. Bana kalırsa üst ligden teklif gelen futbolculara gitti gözüyle bakılarak transfer politikası yürütülmeli.

Takımın iskeletini ligi bilen tecrübeli ve kaliteli ismlerden kurup Generallerin ve askerilerin olduğu bir takım 1.ligde başarıyı  getirecektir.. Muzaffer Bilazerin düşüncelerinin de bu yönde olduğu tahmin ediyorum.

Ne diyelim...

Çıkılan bu yolda Allah Muzaffer eylesin...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Avutun kendinizi