Alkışlar Mücadeleye Darısı Maç Sonucuna

Maç öncesi ilk onbirler belli olduğunda Mehmet Altıparmak’ın özellikle savunma bloğunda ideal savunma dörtlüsünü oynattığını görmek oldukça memnun etti.. Belki Tolga yerine Auremir düşünülebilir di.. O da ilerleyen haftalarda olacaktır diye düşünüyorum. 

Çünkü bugün iki kenar bekinin de üçüncü bölgedeki sıfır etkisi, BB Erzurumspor’da adına hücumda ki kısırlığın sebeplerinden diyebiliriz.

Ev sahibi Rize mücadeleye  baskılı başlamak istesede, BB Erzurumspor’un önde oynama isteği ve baskısı buna engel oldu. Özellikle ilk yarıda Emrah’ın tıpkı Beşiktaş maçında ki gibi etkili oyunu, oyun dengesinin Mavi Beyazlı ekip lehine uzun süre devam etmesini sağladı. 

İlk geldiğinde de belirtmiştim; Emrah’ın hem oyunu yönlendirmesi hem de topu tutarak takımı rahatlatması Erzurumspor için inanılmaz bir avantaj sağlayacaktır. 

Oyunun son yirmi dakikasına kadar ev sahibi ekibe pozisyon vermeden hatta ceza sahasına sokmayan bir BB Erzurumspor vardı. Dakikalar ilerledikçe deplasman takımı psikolojisiyle biraz daha geri çekilen konuk ekip rakibe daha çok topla oynama fırsatı verdi. Ancak savunma da ki isimlerin kusursuz oynaması ve takım olarak total futbola yatkın bir mücadele örneği göstermesi Dadaşlara bir puanı getirdi. 

Erzurumspor geriye kalan üç haftada ligde kolay lokma olmayacağını gösterdiği gibi ligin en mücadeleci takımlarından olması da oldukça dikkat çekici. Eğer bu mücadelesini skora yansıtabilirse ligde küme düşme korkusu yaşamayacağı ve lige renk katacağı aşikar.  

Örneğin eğer bugün BB Erzurumspor adına tabela yapabilecek bir isim olsaydı Rize’den çok rahat bir üç puan gelebilirdi. 

Aksi halde ne kadar mücadele ederseniz edin iyi mücadeleye maalesef puan yok. Mutlaka bunu skora yansıtmanız gerek. Erzurumspor’un oyunu yönlendiren skora katkı yapan bir on numara ve bitirici özelliği yüksek bir forvete mutlaka ihtiyacı var. Aksi halde mücadeleye de emeğe de yazık olur. Çünkü geriye dönüp baktığımızda bu üç haftalık mücadelenin karşılığı bir puan olmamalıydı. 

Mehmet Altıparmak 

Mehmet hocayı zaman zaman eleştirdik zaman zaman alkışladık. Ancak bugün bir kez daha gördük ki; kötü olanın üzerine gitmeyerek inatlaşma içerisine girmiyor. Sol bek konusu gibi... Bu Mehmet hocanın en büyük artısı. Bana göre bu hafta eksiklere rağmen pozitif futbolun en büyük mimarı Mehmet Altıparmak tır. Bu yüzden bir alkış da Mehmet hocaya...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yener karasu 01 Ocak 1970 02:00

    Abi tesekkurler yazi cok guzel lakin sosyal medyada hocamiza cok fazla gereksiz elestiri yapiliyor bugun bu haldeysek hocamiz sayasindedir biz takim olarak superligde yeni oldugumuz gibi hocamizda yeni oda alisacaktir lige biz taraftarlar olarak hocaya daha fazla guvenmeli ve destek olmaliyiz

  • halil şahin ensaroğlu 01 Ocak 1970 02:00

    ben mehmet hocanin bu takimda fazla kalacağına inanmiyorum. en fazla 3 hafta daha dayanır. bu geri yaslanma nedeni ile farklı bir mağlubiyet mehmet hocanın kariyerini sonlardırır.

  • Şafak kavak 01 Ocak 1970 02:00

    Mehmet altıparmak iyi hoca.