Bölge Haber Girişi : 06 Mayıs 2010 18:48

Albay Tapan çapraz sorguyu reddetti!..

Albay Tapan çapraz sorguyu reddetti!..
Erzurumda görülen Ergenekon davasında, tutuksuz sanıklardan Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan çapraz sorguyu reddetti.

Erzurum Ajans-Erzurum’da görülen Ergenekon davasında, tutuksuz sanıklardan Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan çapraz sorguyu reddetti.
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz sanıklardan Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan’ın savunmasının ardından ara verilen duruşma, saat 14.00 itibariyle yeniden başladı. Savunmasını tamamlayan Albay Tapan’a, Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay tarafından çapraz sorgu yapılması istendi. Çapraz sorguyu reddeden Tapan, gerekçe olarak da, “Benim göstereceğim tanık gizli tanık ya da Ergenekon terör örgütü mensubu olarak gösterebileceğinden çapraz sorguyu istemiyorum şu aşamada” dedi.
Duruşmada daha sonra Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, sözlü savunmasını yaptı. Gençoğlu savunmasında, üzerine atılan suçları kabul etmeyerek, “Gizli tanıklardan oluşturulma, delilleri olmayan, yalanlardan ibaret bir iddianamedir” dedi. Tutuklu sanıklardan birçoğunu tanımadığını ifade eden Gençoğlu, “Tanımadığım insanlarla birlikte nasıl aynı örgüt üyesi olurum” diye konuştu.
Gençoğlu, “Suçlamaları şiddetle reddediyorum. Gizli tanıklardan oluşma, delilleri olmayan iddianameyi reddediyorum. Bu bana ve diğer sanıklara yapılan bir komplodur. Ben, 2007-2009 Temmuz tarihleri arasında Erzincan’da görev yaptım. Bu süreç içerisinde kanunsuz hiçbir şey yapmadım. Uydurma, delilleri olmayan suçlamalar nedeniyle aylardır özgürlüğüm kısıtlanmıştır. Bakacak bir ailem olduğu için, delilleri karartamayacağım gibi adresim de tespitli olduğu için tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Daha sonra Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu’nun çapraz sorgusuna geçildi. Çapraz sorguda Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal’ın özelikle tarikat ve cemaatlere yönelik çalışmalar hakkında soru sorması üzerine diğer tutuklu sanıkların avukatları müdahalede bulundu.
Duruşmaya 10 dakika ara verildi. Duruşma, sanık Gençoğlu’nun çapraz sorgusuyla devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.