İlçeler Haber Girişi : 27 Temmuz 2015 15:30

Alatarlı köyü 12'inci geleneksel piknik günü etkinliği yapıldı

Alatarlı köyü 12'inci geleneksel piknik günü etkinliği yapıldı
Oltu'nun Alatarla köyü 12. geleneksel piknik günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurumajans-Oltu'nun Alatarla köyü 12. geleneksel piknik günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Akdağ eteklerinde bulunan Mehmet ağa çukurunda Alatarla köyü Derneğince düzenlenen piknik gününe bazı Alatarla köylüleri bur gün öncesinden alana giderek piknik alanına çadır kurdular. Geceyi Akdağ eteklerinde geçiren aileler piknik gününde büyük bir coşku ve heyecan yaşadılar.

Sabahın erken saatlerinde yakılan semaverler yapılan cağ kebaplarının dumanları piknik alanına ayrı bir hava kattı.

Alatarla köyü Muhtarı İsrafil Sayar, "Her yıl 7 ve 8 inci aylarda pikniklerimiz olmakta. Dışarıda yaşayan köylülerimizle buluşma tanışma ve çeşitli etkinliklerle bir festival havasında bir gün geçiriyoruz. Bu da köylülerimizi son derece memnun etmektedir. Köyünün piknik gününe katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'a teşekkür ediyoruz. Yusufeli'ni ve Tortum'u birbirine bağlayan Otlu'nun son köyü bir kavşak'ta bir köy geçmişinde de bir çok önemli görevler yapmış Alimler yetiştirmiş bir köydeyiz. Bulunduğumuz gün itibarıyla köy boşalmış durumda bir kısmı İstanbul bir kısmı Bursa gibi bir çok büyük şehirlere göç etmişler. Bu piknik vasıtasıyla gerek buralarda hatıraları olan büyüklerimize gerek köyümüzü bilmeyen üçüncü kuşak gençlerimiz bir araya getiren bir piknik. Bu noktadan dolayı zamanım olduğu sürece bugüne kadar katıldım bugünden sonrada inşallah katılırım" dedi.

Köyün tarihçesi hakkında bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak "Erzurum'un Rus işgalinde çok yoğun savaşların olduğu yerlerden birside köyümüz. Şuan bulunduğumuz yerleri kazısanız o zamanki silahların boş fişeklerine sıkça rastlanabilir. Şu anki Türkiye'nin durumu 100 yıl önceki durumla aynı. Dualarımız bir an önce ülkemizin huzura kavuşması yönünde. Ülkemizin üzerinde kötü düşünceleri olanların yok edilmesini diliyoruz. Bir yıl sonraki pikniğimizde buluşmak üzere herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Piknik gününe Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hikmet Koçak, Rektör yardımcısı Prof. Dr.Sait Keleş,ÖSYM Başkanı Prof. Dr.Fevzi Keleş,Vakıf Müdürü Selami Didim, Erzurum Büyük Şehir Kırsal Kalkınma dairesi Oltu Şantiyesi Ekip başı Hüseyin Açar, Marmara Oltulular Derneği ikinci başkanı Cemil Albayrak, işadamları Osman Kartal, Muhibbi Kartal ve çok sayıda Alatarlalı vatandaş katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.