Spor Haber Girişi : 08 Ocak 2017 15:54

Aktaş: Geleceğe umutla bakıyoruz

Aktaş: Geleceğe umutla bakıyoruz
Erzurum Palandöken'de yer alan kayak pistleri, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali için, Avrupa'dan gelecek genç sporcuları bekliyor.
Erzurumajans-Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde mücadele edecek branşlar arasında yer alan Alp disiplininden sorumlu Milli Antrenör Serhat Aktaş, "EYOF 2017'den sonra yapılan düzenlemelerle birlikte geleceğe daha umutla bakıyoruz, daha başarılı olacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Erzurum Palandöken'de yer alan kayak pistleri, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali için, Avrupa'dan gelecek genç sporcuları bekliyor. Türk sporcular ise bu sürede hazırlıklarını sürdürüyor. Aralık ayında yapılan seçmelerde Türkiye'yi alp disiplininde temsil edecek dört kız, dört erkek sporcunun belli olmasıyla birlikte, düzenlenen kamplar ve yarışlarla hazırlıklarının devam ettiğini belirten Aktaş, çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Aktaş, kış sporlarının Türkiye'de geleneksel olarak daha yeni yerleşen, yeni kültür haline gelen bir alan olduğuna dikkat çekerek, "Biz de elimizde devletimizin vermiş olduğu imkanlarla bu işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Palandöken çok eski bir kayak merkezi ve kar kalitesi bulunduğu yükseklik itibari ile çok üst düzeyde. Palandöken'in 3 bin 125 metrelik yüksekliği ile en yüksek tepesi olan Ejder, ismini de bu özelliğinden alıyor. Türkiye'nin en yüksek kayak merkezlerinden bir tanesi. Toplam 28 km uzunluğunda piste sahip, bu pistlerin içinde de Avrupa'nın en uzun doğal pistleri arasında yer alan 12 km'lik Güney Pisti bulunmaktadır. Hava sıcaklığı sıfırın altında 30 ve 35 derecelere kadar ulaştığı için yükseklerde 'toz kar' özelliği bulunur ve bu da çok farklı bir kayak zevki verir." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.