Siyaset Haber Girişi : 20 Haziran 2018 19:45

Akşener, Erzurum'da konuştu: Tarımı bilinçli bitirmişler

Akşener, Erzurum'da konuştu: Tarımı bilinçli bitirmişler
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum’da vatandaşlara hitap etti
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum’da vatandaşlara hitap etti. Tarım hakkında konuşan Akşener, "Ben bunların tarımı cahillikleri yüzünden bitirdiğini düşünüyordum ama, vallahi bunlar  bilinçli bitirmişler" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tüm engellemelere rağmen seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda il ziyaretlerine sürdüren Akşener, Erzurum.İstasyon Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener’i, Dadaşlar,  büyük bir coşku ile karşıladı.

Yoğun katılımın yaşandığı mitingde kadın ve gençlerin çoğunluğu dikkat çekerken afiş ve dövizler alanda renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener’in açıklamaları şöyleydi:

Standlarımıza saldırılar, kadınlara saldırmalar, Türk İslam Kültürü’ne uymayan ne kadar öküzlük varsa yapılıyor.

Ben Meral Akşener olarak, bunlara bunu yedirirdim ama demokrasi içinde halledeceğiz. Başbakan dedi ki, “Cumhur İttifakı hariç, oy kullanan haindir.” Bunları onlara yedireceğiz.

16 yılda 2 trilyon dolar vergi topladılar, sizden. Erzurumluların cebine bir kuruş girmedi. Erzurum’un en büyük problemi genç işsizliği ve göç.

Gençlerimize iş bulana kadar her ay 500 lira maaş vereceğiz. Emeklilerin muayene ve ilaç katkı paylarını kaldıracağız.

Çok ferasetli, çalışkan bir milletimiz var. Biz bu işin üstesinden geliriz.



"EKVATOR'DA GÖL TEMİZLEMİŞLER"

Bana kaynak soruyorlar. Size kaynağı söyleyeyim:

Bakanların damatlarının, gelinlerinin bindiği arabaların kirası 8 milyar TL. Onlara diyeceğim ki ‘İnin o arabalardan’ oradan koyuyoruz. 8 milyar TL cebe.

Suriye’de barışı sağlayıp, Suriyelileri evlerine gönderiyoruz. Onlara harcanan para 150 milyar TL onu da koyduk mu cebe?

TİKA’yı inceleyeceğim dedim. Bir baktık ki 8 milyar dolar yani 37 milyar TL TİKA’nın harcadığı para bir yılda. Ne yapmış biliyor musunuz? Kolombiya’ya okul yapmış. Ekvator’da göl temizlemiş. Mali diye bir ülke var onun meclisini yenilemiş. Yapmış babam yapmış… Bunların ne kadar tuttuğu belli değil, Sayıştay raporu yok. Oradan da cebimize bir 37 milyar TL koyacağız.

"FABRİKALARIN ZARARI SARAYIN 10 GÜNLÜK MASRAFI"

Amerika’ya, Osmanlı tokadı atacaklardı, Tillerson geldi. 13 tane şeker fabrikasını sattı. Neymiş? Fabrikalar zarar ediyormuş. Şeker fabrikalarının ettiği zarar, sarayın 10 günlük masrafı.

Her yıl 50 milyar dolar sanayi yatırımı yapacağız. Gençlerimiz için… Gençlerimizin hayalleri için…

Erzurum eşittir, hayvancılık. Ben Türk tarımının cehalet yüzünden bitirildiğini düşünüyordum. Ama Türk tarımı bilinçli bir şekilde bitirilmiş. Gayrı Safi Milli Hasıla’da tarımın yeri düşmüş. Çünkü samanla, inek aynı anda ithal edilmeye başlanmış. Biz tarımda kendi kendimize yeten bir ülkeyken, tarım ürünü ithal edip, milyonlarca insanın aç bırakıldığı bir ülke olduk. Bunun adı ihanettir.

Sayın Erdoğan’ın yaptığı, tarımı bitirmektir. Tarımla ilgili yıllar sonra planlar yapan bir tek İYİ Parti’dir.

Erzurum’da adaylarımıza propaganda için müsaade edilmedi. Zaten eşit şartlarda yarışmıyoruz.

"KANAL İSTANBUL KAÇ PARA KAZANACAK?"

İktidar Ankara’da bir şehir hastanesi açtı. Durum vahim. Diyor ki, “Seçimden sonra inşallah müşterisi artacak”. Erzurumlular müşteri…

Türkiye öyle kötü bir durumda ki, 4 yıllık üniversite mezunları işsiz. Çocukların kafası öne eğiliyor ailesinin yanında.

Şimdi çıktılar 65 milyar dolara Kanal İstanbul yapacaklar. Bunun size ne getirisi olacak? Panama’ya 9 milyar dolara Panama Kanalı yaptılar. Yıllık 13 milyar dolar kazanıyorlar. Kanal İstanbul kaç para kazanacak?

Pancara kota getirdiler. Kısırlık yapıyor, diyorlar. Hem bize ‘3 çocuk yapın’ diyorlar. Hem de zürriyetimize göz dikmişler. Bizimle dalga geçiyorlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kenan araz 01 Ocak 1970 02:00

    Birde o mitingin hafta sonu gündüz güneşli havada yapıldığını düşünün!