Bölge Haber Girişi : 19 Mayıs 2010 01:31

Aksak'tan tartışılacak sözler!..

Aksak'tan tartışılacak sözler!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili yaptığı açıklama ile yerl yöneticiler arasında yeni bir tatışmanın kapısını araladı. Aksak, ''Erzurum ve Erzurumlular 2011'e hazır değil. Şehir merkezi harabe
Erzurum Ajans-Milletvekili Muhyettin Aksak, beraberinde partisinin Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'u ziyaret etti. Milletvekili Aksak, burada ülke ve şehir gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aksak, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için bütün yatırımların son hız devam ettiğini belirtti. Milletvekili Aksak, bütün yatırımlara rağmen Erzurum ve Erzurumluların 2011'e hazır olmadığını ileri sürdü. Kış oyunlarına az bir zaman kalmasına rağmen şehir merkezindeki birçok yerin 'savaştan çıkmış' gibi bir görünüme sahip olduğunu dile getiren Aksak, "Maalesef şehir ve şehir halkı 2011'e henüz hazır değil. Şehir merkezi harabe görünümden kurtarılmalı." dedi.

"İKİNCİ ÜNİVERSİTEDE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATILMAMALI"

Erzurum'a kurulacak ikinci üniversitenin şehrin doğusunda kurulması yönünde kamuoyunda bir beklenti oluşturulduğuna dikkat çeken Milletvekili Aksak, bunun da sakıncalı olduğunu ifade etti. İkinci üniversite ile ilgili yer konusunun tamamen teknik bir ayrıntı olduğuna vurgu yapan Aksak, "İkinci üniversite ile kriterler iyi uygulanmalı. İkinci üniversite şehrin doğusunda kurulmayınca bölge halkının hayal kırıklığı yaşamaması lazım. Bunun için basın dahil herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor" diye konuştu.

KAPATILAN BELEDİYELERİN İŞÇİLERİNE MÜJDE

Milletvekili Aksak, kapatılan belediyelerden yeni oluşturulan ilçelere gönderilen işçilerin durumu konusunda da büyük çaba harcadığını hatırlatarak, işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmesiyle ilgili yazının 15 Mayıs itibariyle yazıldığını konunun böylece çözülmüş olacağını söyledi. Norm kadroya göre hareket edilmesi durumunda Palandöken’den 150, Yakutiye’den 520, Aziziye Belediyesi’nden ise 57 işçinin kamu kurumlarına gönderileceği bilgisini veren Aksak, konunun halledilmesiyle belediyelerin büyük bir yükten kurtarılacağını, daha etkin hizmet yapmaya devam edeceklerine işaret etti.

Gündemdeki diğer konularla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aksak, CHP’deki gelişmelerle ilgili olarak da “Ergenekon avukatını değişiyor” yorumunu yaptı. Aksak, “CHP’nin bu ülkeye vereceği bir şey yok. MHP ise CHP ile aynı şekilde hareket ediyor.”dedi. Aksak, referandum konusunda da Türkiye genelinde yüzde 60 ile 80 arasında bir rakamın oluşacağını tahmin ettiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.