Bölge Haber Girişi : 16 Haziran 2010 11:07

Aksak'ın teklifi ile gelen onur ödülü!..

Aksak'ın teklifi ile gelen onur ödülü!..
Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan'dan sonra Lütfü Yücelik'in de TBMM Üstün Hizmet Ödülü alması Erzurum'u sevindirdi.

Erzurum Ajans-Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan’dan sonra Lütfü Yücelik’in de TBMM Üstün Hizmet Ödülü alması Erzurum’u sevindirdi. Yıllardan beridir verilen bu ödüllerde Erzurum adının olmaması, bir gerçeği de gözler önüne serdi.  Her iki ödülün teklifinin altında AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak var.

 
Çünkü; TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne aday gösterilecek kişiler Vali, Kaymakam veya Belediye Başkanı’nın teklifi ve esas olarak İl Genel Meclisi’nin kararı ile belirlenmekte ve istenen evraklarla birlikte TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu’na bir yazı ile bildirilmektedir. Ayrıca, ilgili Yönetmeliğin 15. maddesine göre, TBMM Başkanı ve Milletvekilleri, ödüle doğrudan aday gösterebilmektedirler.
 
2009 yılında Mithat Turgutcan’ı aday gösteren AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak, 2010 yılında Lütfü Yücelik’in ismini önerdi. Milletvekili Aksak’ın her iki önerisi de kabul gördü ve Erzurum’a tarihinde 2 kez TBMM Üstün Hizmet Ödülü gelmiş oldu. Her iki isminde aday olmasını teklif eden Milletvekili Aksak, TBMM Üstün Hizmet Ödülü’nün verilmesi içinde uzun süre çalışma yaptı ve destek buldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.