Bölge Haber Girişi : 08 Mayıs 2011 12:10

Aksak'ın ilçe turları sürüyor!..

Aksak'ın ilçe turları sürüyor!..
AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak Erzurum'un Hınıs ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

Erzurum Ajans-AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak Erzurum’un Hınıs ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

Aksak, 12 Haziran seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Erzurum’un Hınıs ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü nü’de ziyaret etti. Hınıs’ta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Muhyettin Aksak, Hınıs’ın Bellitaş köyüne giderek vatandaşları dinledi. Hınıs ilçesinde vatandaşlara konuşan Aksak, 8 yıllık AK Parti Hükümetinin icraatları olan sağlık, eğitim, kış turizmi alanlarındaki yatırımları anlattı. CHP ve MHP’nin Ergenekon örgütünün avukatlığını yaptığını söyleyen Aksak, 8 Yıllık AK Parti hükümeti döneminde Türkiye’de bir dönüşüm yaşandığını belirtti. Aksak “AK Parti yaptıklarını anlatırken MHP ve CHP hayallerini anlatıyor” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak, konuşmasını Muhyettin Aksak konuşmasına şöyle devam etti.

“Erzurum’un bir dünya kenti olma yolundaki ilk adım olarak gördüğümüz 2011 Kış Oyunları’nın Erzurum’a alınması konusunda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ilgi alaka ve talimatlarıyla sağlanmış oldu. Bu başbakanımızın Erzurum’a olan sevgisinin bir kanıtıdır. Başbakanımızın talimatlarıyla 2011 Kış Oyunlarının Erzurum’a verilmesi sağlanarak oyunlarda yapılacak yatırımlar için 650 Trilyon gibi büyük bir para girdisi sağlanmış oldu. Bu çerçevede yapılan tesislerle ileri tarihlerde yapılacak daha büyük organizasyonlara Erzurum’un ev sahipliği yapması sağlanmış oldu. 2001 yılında Türkiye’de yaşanan ekonomik krizde o dönemin ithal bakanı Kemal Derviş’in ekonomik krizi atlatmak için IMF’den borç aldığı paranın yarısını yani 650 trilyonu Erzurum’a yatırım olarak gerçekleştiren AK Parti Hükümetinin şehrimizi ne kadar önemsediğinin kanıtıdır ”

AK Parti’nin görev yaptığı 8 yıllık dönem içinde bir çok alanda yaptığı yatırımları sıralayan Muhyettin Aksak, Erzurumlu halkın buna duyarsız kalmayacağını söyledi. Eğitim, Sağlık ve Kış Turizmi alanlarında çeşitli yatırımlar yapıldığını belirten Aksak, “Bir önceki seçimlerde söylediklerimizi bir bir gerçekleştirdik. Erzurum Doğunun sağlık merkezi olacak demiştik, bunu Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın sağlık alanındaki yenilik ve yatırımlarıyla gerçekleştirildi. Önceden Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi vardı, bunun yanında Bölge Araştırma Hastanesi eklendi. Yakında ihaleleri yapılan yeni hastaneler yapılacak.112 Acil Ambulans Merkezi kurularak 24 saat halkın hizmetine sunuldu. Ağır kış şartları başta olmak üzere en ücra köylerdeki hastaların imdadına yetişen Hava ambulansı olan Helikopter ambulanslar artık halkımızın hizmetinde. Sağlık alanındaki dönüşüm hızla devam ederken, önceden parasızlık yüzünden hastanelerde rehin kalan hastalar vardı. Oluşturulan sistemle artık hastalarımız tedavisi bittikten sonra evine kadar götürülüyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nı tek çatı altında toplayarak, milyarlarca liralık ilaç israfı önlenmiş oldu. Önceden SSK Hastanelerinde ilaç kuyrukları yaşanırdı, artık ilaç kuyruğu kalmadı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kalkınmasındaki diğer bir unsurunda Eğitim olduğunu vurgulayan Muhyettin Aksak, Erzurum’da Eğitim alanında yapılan yatırımlarla eğitimdeki kaliteyi yükselttiklerini kaydetti. Önceki yıllarda bir sınıfta 40 ile 50 öğrencinin ders yapmak zorunda kaldığını hatırlatarak, yapılan yeni okullarla bu sayının 25 öğrencinin eğitim alacağı bir duruma getirdiklerini ifade etti. Eğitim alanındaki atılımlara yeni iki üniversite kurulmasıyla devam edildiğini hatırlatan Aksak “ Üniversiteler sıralamasında üst sıralarda yer alan Atatürk Üniversitesi’nin yanında iki yeni üniversite ile yüksek öğrenimdeki dönüşüme devam ediyoruz.Yeni kuruluna Teknik Üniversite’den ayrı ikinci bir Devlet üniversitesinin kurulma çalışmaları devam ediyor. Bu yeni üniversite için şu anda yer araştırması yapılmaktadır. Üniversite öğrencilerinin Erzurum ekonomisine katkısını hepimiz bilmekteyiz.

BELLİTAŞ KÖYÜ MEMNUN

Öte yandan Hınıs ilçesi Bellitaş köyüne de giden Muhyettin Aksak, burada ilgiyle karşılandı. Köy kahvesinde toplanan köylüler Aksak’a sevgi gösterisinde bulundu.

AK Parti döneminde köylerine içme suyu ve kanalizasyon yapıldığını belirten köyüler memnuniyetlerini dile getirdiler. Yaklaşık 60 kilometreden içme suyu getirildiğini hatırlatan köylüler, dana önce içme suyu olarak kuyu ve dere suyu kullandıklarını hatırlattılar.12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde tercihlerini AK Partiden yana kullanacaklarını dile getiren Bellitaşlılar, Aksak’tan AK Parti hizmetlerini anlatması ve ikna etmesi için Hınıs’ın diğer köylerine gitmesi yönünde tavsiyede bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.