Ekonomi Haber Girişi : 30 Nisan 2016 14:57

Aksakal: 1 Mayıs'ta kadrolu işçi olmak istiyoruz

Aksakal: 1 Mayıs'ta kadrolu işçi olmak istiyoruz
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü en içten dilekleriyle kutladığını belirtti.
Erzurumajans-Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü en içten dilekleriyle kutladığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde mecliste karara bağlanacak olan taşeron işçiler yasasında, tüm taşeron işçilerin asıl kadroya alınmasını talep ediyoruz. Bizler özel sözleşmeli personel değil, kadrolu işçi olmak istiyoruz" dedi. 

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, "Alın teriyle tüm zorluklara göğüs gererek evine ekmek parası götürmeye çalışan vefakar işçilerimizin dayanışma gününü yürekten kutluyorum" diyerek, görüşmeleri devam eden taşeron yasasında işçilerin özel sözleşmeli personel olarak değil, kadrolu işçi olarak görmeyi istediklerini ifade etti. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın verilen sözlerin tutulmasına vesile olmasını temenni eden Başkan Aksakal, "HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs kutlamalarında; Tüm taşeron işçilerine kadro istiyoruz, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları acilen çözülsün istiyoruz, teröre hayır, kardeşliğe evet diyoruz, yeni anayasa istiyoruz" dedi.

TAŞERON İŞÇİLERE GERÇEK KADRO VERİLMELİ

Görüşmeleri devam eden taşeron yasasının baştan tasarlanması gerektiğini aktaran Başkan Aksakal, tüm taşeron işçilerin vaat edildiği gibi kayıtsız, şartsız kadroya alınmasını istediklerini dile getirdi. Aksakal konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınmasını istiyoruz. Taşeron işçilerin halen sonuçlandırılmayan Toplu İş Sözleşmelerinin biran evvel bağıtlanmasını istiyoruz. Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının acil çözümü için alanlardayız. Kamuya Kadrolu İşçi alınmasını istediğimiz için alanlardayız. İş kazası adı verilen iş cinayetlerinin son bulması için alanlardayız. İş kazalarının, güvencesiz, kuralsız çalışmanın sona erdirilmesini, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin arttırılmasını, sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasını istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, işsizlikle etkin mücadele edilmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, örgütlenen işçilerin işten çıkarılmamasını istiyoruz"

1 MAYIS'TA ÖNCE SAKARYA SONRA BÜTÜN TÜRKİYEDEYİZ

HAK İŞ Konfederasyon Hizmet İş Sendikası olarak bu sene 1 Mayıs kutlamalarının Sakarya'da gerçekleşeceğine dikkat çeken Aksakal, "Bizler, haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, Yeniden Büyük Türkiye'nin ve adil bir dünya düzeninin temeli olacak özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik Yeni Anayasa için, saygın iş için, insanca hayat için birlikteyiz. Daha özgür, daha müreffeh, tam demokratik bir Türkiye için alanlardayız. Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hâkim kılınması için alanlardayız. HAK-İŞ olarak bizler; sosyal devlet, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2016'da Sakarya başta olmak üzere tüm yurtta alanlardayız. Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için alanlardayız. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara 'Örgütlü ol, Sendikalı ol, HAK-İŞ'li ol' diyoruz. Sendikasızlaştırmaya, taşeronlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurmaya, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya itiraz ettiğimiz için buradayız" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.