Bölge Haber Girişi : 02 Eylül 2010 00:03

Aksak Pasinler'den evet istedi!..

Aksak Pasinler'den evet istedi!..
Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak referandum çalışmaları için Erzurum'un Pasinler ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Erzurum Ajans-Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak referandum çalışmaları için Erzurum’un Pasinler ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Erzurum’un Pasinler ilçesinde 12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesi çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Muhyettin Aksak, vatandaşlardan referandumda “Evet” oyu kullanmalarını istedi.

Aksak, burada yaptığı konuşmada, Anayasanın değişecek olan bazı maddelerinden örnek vererek “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Anayasa Mahkemesinin son zamanlarda iktidarın önüne kesmek için bir takım girişimlerde olduklarını gördünüz Onun için tam demokrasi adına referandumda Erzurum’un Pasinler ilçesinden de güçlü bir Evet demelerini bekliyoruz” dedi.

Aksak, sözlerine şöyle devam etti, “Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir çok dinine bağlı subaylarımız irticai faaliyet adı altında ordudan atıldı. Atılan subay hakkını yargıya taşıyamıyor çünkü Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları yargıya taşınamıyor. Sizlerin referandumda Evet oyu vermesiyle böylece Yüksek Askeri Şura kararları yargı denetimine girmiş olacak. Böylelikle de daha demokratik bir ülkede yaşama fırsatı yakalayacaklar.”

Başörtüsünden rahatsız olanlar meydanlarda başörtüsünü biz çözeceğiz demesiyle ne kadar gülünç duruma düştüklerini söyleyen Aksak, referandumda güçlü bir evet çıkmasının ardından bu meseleyi de biran önce çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.