Bölge Haber Girişi : 23 Aralık 2009 01:17

Aksak milletveklilerini kayağa çağırdı!..

Aksak milletveklilerini kayağa çağırdı!..
TBMM'de konuşan Milletvekili Muhyettin Aksak, 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları kapsamında yapılan yatırımları anlattı. Aksak, milletvekillerini Erzurum'a kayak yapmaya ve tesisleri görmeye davet etti.
Erzurum Ajans- TBMM'de bugün Yerel Yöneimlerin 20110 yılı bütçesi görüşüldü. AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 2002 yılında yerel yönetimlere 4 milyar 170 milyon lira ödenek aktarılırken, 2010 yılı bütçesinde bu ödeneğin 19 milyar 100 milyon lira olarak öngörüldüğünü kaydetti.

Partisi adına bütçe görüşmeleri sırasında söz alan  Milletvekili Aksak, Yerel yönetimlerin kaynaklarının kesildiğine ilişkin iddiaların gerçekleri yansıtmadığını vurguladi. Aksak, 2002'ye oranla kaynakların 4.5 kat arttığını bildirdi.

AK Parti hükümetleri döneminde, Batı illerinde olan bütün imkanların Doğu illerine de götürülmeye çalışıldığını vurgulayan Aksak, elektriği, yolu ve suyu olmayan köyün bulunmadığını, şimdi tüm mezralara bu hizmetleri götürme gayretinde olduklarını söyledi.

Erzurum'da yapılması planlanan 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları kapsamında yapılan yatırımları anlatan Aksak, milletvekillerini Erzurum'a kayak yapmaya, oradaki tesisleri görmeye davet etti.

Vatandaşlara yapılan yardımlara da değinen Aksak, belediyeler tarafından öğrencilere verilen bursun CHP tarafından engellendiğini ileri sürdü. Aksak, ''CHP, koşa koşa Anayasa Mahkemesine giderek, öğrencilere burs verilmesi uygulamasını iptal ettirdi. Bunun ahını aldıktan sonra bu rakamdan fazlaya çıkamazsınız'' diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Aksak'ın konuşması nedeniyle söz aldı. Belediyelerin burs vermesine karşı olmadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Belediyelerin neden burs verdiğine değil, bütün kuruluşların belediyeler gibi burs vermesi için mahkemeye gittik. Anayasa Mahkemesi, belediyelerin burs vermesini iptal ederek, tek bir kuruluş tarafından burs verilmesini sağladı. Biz, kamu kuruluşlarının burs vermesi için kanun teklifi getirdik. AK Parti samimiyse destek versin, kanunu çıkaralım'' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.