Bölge Haber Girişi : 31 Mayıs 2010 00:52

Aksak Aziziye'de toplantı yaptı!..

Aksak Aziziye'de toplantı yaptı!..
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Aziziye ilçesinde incelemelerde bulunarak AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı döneminde yaptığı icraatların, Cumhuriyet tarihinde yapılanlarla mukayese edilir duruma geldiğini söyledi.

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Aziziye ilçesinde incelemelerde bulunarak AK Parti’nin 8 yıllık iktidarı döneminde yaptığı icraatların, Cumhuriyet tarihinde yapılanlarla mukayese edilir duruma geldiğini söyledi.
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve kadın kollarının katıldığı toplantıda konuşan Aksak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Yerel seçimler öncesinde Aziziye ilçesi için verilen sözlerin henüz bir yılda fazlasıyla gerçekleştiğini kaydeden Aksak, Başkan Fatih Cengiz’i başarısından dolayı kutladı. Anayasa değişikliğinde yapılan düzenlemeler hakkında da bilgi veren Aksak, CHP ve MHP’yi de sert bir dille eleştirdi.
AZİZİYE ERZURUM’UN VİTRİNİ OLUYOR
Aziziye’nin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vizyon ilçe konumuna geldiğine dikkat çeken Aksak, “Gezköy’de büyük mesafe alındığını gördüm. Kentsel dönüşüm anlamında Gezköy’de yapılan çalışma çok önemli. Burası Dadaşkent’in gelişimini engellediği gibi, Erzurum’un girişi olması nedeniyle de büyük önem taşıyordu. Gezköy ile birlikte, Ilıca ve Dadaşkent arasındaki kopukluğun giderileceğini ve bölgenin bir çekim merkezi haline geleceğine inanıyorum. Ilıca’da da kentsel dönüşüm anlamında somut adımlar atıldı ve TOKİ ile protokoller yapıldığı gibi, 320 konut ihale paketine gönderildi. Bunlar somut adımlardır ve ilçenin vizyonunu değiştirecek, umut vaadeden gelişmelerdir. Mesela Gezköy’deki konutlar için 7 bin nüfus planlanıyor. Bu nüfus ilçeye hem ekonomik, hem de sosyal katkı sağlayacaktır.” dedi.
FAZLA PERSONELLER DAĞITILIYOR
Belediyelerdeki personel fazlasının başka kurumlara dağıtılacağına dikkat çeken Aksak, belediyelerin yükünü hafifletmek için Aziziye, Yakutiye ve Palandöken belediyelerinden 737 personelin diğer kurumlara gönderileceğine vurgu yaptı. Ilıca’da personelin geçmiş dönemde maaş alamadığını hatırlatan Aksak, “İki belediyenin birleşmesiyle personel sayısı arttı, fakat maaşlarda aksama yok. Üstelik bir yılda 400 milyar civarında ikramiye ödemesi yapılmış. Burada elbette eski belediye başkanı İsmail Efe’yi suçlamıyoruz. O dönemde kaynak sıkıntısı vardı, Şimdi belediye başkanımız kaynak yaratarak da bu sorunları çözüyor. Bu işçinin maaşını zamanında alması, ilçe ekonomisi açısından da büyük önem arz etmektedir. Halkımızın bunları unutmaması gerekir.” ifadelerini kulland
VATANDAŞA 2002 ÖNCESİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Konuşmasında muhalefete de yüklenen Milletvekili Muhyettin Aksak, CHP ve MHP’nin vatandaşa 2002 öncesini unutturmaya çalıştığını söyledi.
“Mecliste biz, ne zaman 2002 öncesinden bahsetsek muhalefet ayaklanıyor. Çünkü vatandaşın 2002 öncesini hatırlamasını istemiyorlar.” diyen Aksak, “8 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde ülkemize neler yapıldığını çok iyi bilmemiz lazım. Başbakanımız önderliğinde AK Parti hükümetlerinin yaptıkları Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile mukayese edilir duruma gelmiştir. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, ulaşımda, sosyal hizmetlerde ve her alanda nelerin yapıldığı ortadadır.” diye konuştu.
ERZURUM’A ŞAŞI BAKILIYORDU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a ayrı bir önem verdiğini ve ikinci devlet üniversitesi kararının da bunun en somut göstergesi olduğuna işaret eden Aksak, ikinci üniversite ile birlikte Erzurum’da öğrenci sayısının iki-üç katına çıkacağına dikkat çekerek, “YÖK Başkanı değişene kadar Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 35 bindi, YÖK başkanı değişti, 50 bine çıktı. Türkiye’deki üniversite sayısı arttı. Erzurum’a ikinci devlet üniversitesi kararı çıktı. Bu çok sevindirici bir gelişme ve başbakanımızın Erzurum’a en anlamlı hediyesidir. Atatürk Üniversitesi büyük mesafe alarak ‘üniversite kuran üniversite’ oldu. Atatürk Üniversitesi’nin kurduğu üniversiteler 80 bin öğrenciye ulaştı, ama biz yerimizde saydık. Çünkü YÖK’te Erzurum’a şaşı bakıyorlardı. Fakülte açılmasına dahi izin verilmiyordu. Bugün Erzurum’da yeni bir çok bölüm ve fakülte açıldı. Bunlar yeni öğrenci demektir. Yeni öğrenciler de şehre ekonomik ve sosyal katkı demektir.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.