Siyaset Haber Girişi : 12 Mayıs 2012 11:15

Aksak, ''Analarımız baş tacımızdır''

Aksak, ''Analarımız baş tacımızdır''
Anneler gününü kutlayan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, anneliğin bir güne sığdırılamayacağını ve haklarının ödenemeyeceğini belirterek, “Analarımız bizim baş tacımızdır” dedi.
Erzurum Ajans-Anneler gününü kutlayan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, anneliğin bir güne sığdırılamayacağını ve haklarının ödenemeyeceğini belirterek, “Analarımız bizim baş tacımızdır” dedi.
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi Muhyettin Aksak, anneler günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, annelerin evlatları için katlandığı fedakarlığın, hiçbir maddi değerle ölçülemeyeceğine dikkat çekti.
Aksak; “Allah'ın yarattıkları içinde insana en yakın olan ve insan üzerinde en çok hakkı bulunan anne ve babamızdır. Çünkü Allah Teâlâ onları insanın var olması için sebep kılmıştır. Bunun için Allah Teâlâ kendisine ibadetten sonra anne ve babaya iyilik yapılmasını emretmiştir” dedi.
Bizleri doğuran, iyi ve kötü günümüzde yanımızda olan ve bizler için kendilerini feda eden analarımızın, ailenin temel taşı olduğuna vurgu yapan Aksak, “Bir annenin evladı rahatsızlansa günlerce gözüne uyku girmez, yavrusunun eline diken batsa, onu ta yüreğinde hisseder. Annenin yavrusuna verdiği karşılıksız sevgiyi, gösterdiği merhameti ve şefkati başka hiçbir varlık göstermeye muktedir değildir.” diye konuştu.
Annelerin gönüllerinin hoş tutulması gerektiğini ifade eden milletvekili Muhyettin Aksak, “Sevgiyi ve iyiliği en çok anneler hak etmektedir. Annelerimiz bizim baş tacımızdır. “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” hadisi bu gerçeğin aynı zamanda dini bir görev olduğunu da bizlere öğretmektedir. Annelerimizin çektikleri cefa ve gösterdikleri fedakarlık karşısında, evlatlarının onlara duyduğu sevgi, gösterdiği saygı ve yaptığı iyilikler asla yeterli olmaz ve hakları ödenmez. Annelerin yüreği, yılın her günü evlatları için atar. Dolayısıyla bizler de annelerimize sevgi ve iyiliğimizi yılın her günü hissettirmeliyiz ” ifadelerine yer verdi.
Aksak, annelerin sosyal yaşantımızda da büyük görevler üstlendiklerini ifade ettiği açıklamasında şunları söyledi: “Milleti, millet yapan ve bir arada tutan değerlerin yaşatılmasında, geleneklerimizin ve kültürümüzün nesilden nesile aktarılmasında en büyük pay annelerimizindir. Dünyaya gelmemize vesile olan ve hayatları boyunca hep bizi düşünen, başta şehitlerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Ayrıca, başta rahmetli anacığım olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm annelerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.