Bölge Haber Girişi : 05 Mart 2011 16:10

AKPLİ Başkanlar bir araya geldi!..

AKPLİ Başkanlar bir araya geldi!..
Erzurum'un AK Partili belediye başkanları, Uzundere ilçesinde bir araya geldi.

Erzurum Ajans-Erzurum’un AK Partili belediye başkanları, Uzundere ilçesinde bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in başkanlığında toplanan merkez ilçe, ilçe ve belde belediye başkanları, hem durum değerlendirmesi yaptı, hem de görüş alışverişinde bulundu.

Erzurum’un Uzundere ilçesi, AK Partili belediye başkanlarını ağırladı. Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy’un ev sahipliği yaptığı toplantıda, ortak hedeflerin belirlenmesinin yanı sıra, bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu.
Uzundere Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in başkanlık ettiği toplantıya, merkez ilçeler başta olmak üzere AK Parti’ye mensup ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Durum değerlendirme ve istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ortak eylem planı oluşturma ve strateji belirleme noktasında söz konusu toplantıların büyük faydalar sağladığını belirtti.

Belediye başkanları olarak bir araya gelme, durum değerlendirme ve görüş alışverişinde bulunma şeklindeki bu girişimi gelenek haline getirdiklerini kaydeden Başkan Küçükler, “Buradaki her bir belediye başkanımızın görev yaptığı ilçe ya da beldenin kendine özgü bir güzelliği, sosyal ve kültürel deseni var. Bununla birlikte her bölgenin hizmet önceliği ve ihtiyaçları ise, farklılık gösteriyor. Bir araya gelerek yaptığımız durum değerlendirme toplantılarında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğumuz için tecrübelerimizi birbirimizle paylaşma olanağı da buluyoruz. Ortaya atılan her fikir, belediye hizmetlerine çeşitlilik kazandırdığı gibi, belediye başkanlarımızın önünde de yeni ufuklar açılmasına vesile oluyor” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: TORBA YASA’DAN AZAMİ DERECEDE İSTİFADE EDEBİLMELİYİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, tüm belediye başkanlarıyla bir araya gelme imkanı buldukları bu toplantılarda, kanun, yönetmelik ve mevzuatlar hakkında sahip olunan bilgilerin de güncellendiğine dikkati çekerek, Torba Yasası’na değindi. Bir süre önce yürürlüğe giren yasal düzenlemenin belediyeleri ilgilendiren bazı boyutlarının bulunduğunu anlatan Başkan Küçükler, “Bu yasadan azami düzeyde nasıl istifade ederiz, ona bakmamız lazım. Dolayısıyla belediyelerimizin bu husustaki beklentilerini tespit ederek, gerekenin yapılması noktasında bir yol haritası belirleyeceğiz. Zaten toplantılarımızın hizmet ettiği amaçların başında, ortak hareket ve strateji planı geliyor. Birbirimize vereceğimiz destekle, sorunların üstesinden çok daha kolay gelebileceğimize inanıyoruz” dedi.
EV SAHİBİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZSOY: ERZURUM’A OLİMPİYAT ELBİSESİ GİYDİRİLDİ
Belediye başkanlarına ev sahipliği yapan Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy ise, konuşmasına 2011 Kış Oyunları’nı örnek vererek başladı. Özsoy, Erzurum’un, dünyada olimpiyat gerçekleştirilebilecek 100 kentten birisi olduğuna dikkati çekerek, “Erzurum’a artık olimpiyat elbisesi giydirildi. Belediye başkanları olarak hedeflerimizi ona göre belirlemeli ve hareket tarzımızı ona göre oluşturmalıyız” şeklinde konuştu.
Öte yandan halk arasında ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan düzenleme kapsamında, ihtiyaç fazlası belediye personellerinin Milli Eğitim ve Emniyet’in taşra teşkilatlarına gönderilmesinin hükme bağlandığını anımsatan Başkan Özsoy, “Bu düzenlemenin belediyeler için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Çünkü belediyelerimizin neredeyse tamamı, ihtiyaç fazlası personeller dolayısıyla sıkıntı içerisinde. Bu sorunun aşılması, belediyelerin hareket kabiliyetini artıracağı gibi, Milli Eğitim ve Emniyet’te yaşanan personel ihtiyacının giderilmesine de yaracak” dedi.
Özsoy’un konuşmasının ardından toplantının basına kapalı bölümüne geçildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.