Bölge Haber Girişi : 01 Mart 2010 15:40

AKP'den Erzurum'da yerel yönetim zirvesi!...

AKP'den Erzurum'da yerel yönetim zirvesi!...
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, muhalefetin erken seçim söylemlerine tepki göstererek, "Erken seçim diye bir şey yok. Türkiye zamanında seçim yapacaktır" dedi.
Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Zirve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Sekman, Muzaffer Gülyurt, İbrahim Kavaz, İl Başkanı Murat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ilçe Belediye Başkanları, İlçe başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticileri katıldı.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının açılış bölümünde konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, danışma meclisi toplantıları ile hem yaşanan sıkıntılara çözüm bulduklarını hem de birlik ve beraberliği pekiştirdiklerini söyledi. Kılıç, toplantılarda yapılan hizmetlerinde aktarılması gerektiğini belirterek, “Burada sıkıntılarla birlikte başarıları da paylaşalım. Hepimizin ortak paydası halkımıza en iyi hizmeti sunabilmektir” diye konuştu.
 
YEREL YÖNETİMLERİ ÖNEMSİYORUZ
 
Toplantıda daha sonra AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi konuştu. Bu tür danışma toplantılarının dilde, işte, fikirde birlikteliğin sağlanmasına katkı sağladığını belirten Tanrdıverdi, “Ak Partinin belediyecilik anlayışı sağlıklı politikalarından kaynakları ile halka arzu ettiği hizmeti sağlamaktır. İstişare ilk prensibimizdir. Kenti kentlilerle yönetmek temel hedefimizdir. AK Parti olarak yerel yönetimleri önemsiyoruz. Hükümetimiz döneminde yerel yönetimlerle ilgili önemli yasalar gerçekleştirildi. Bu yasaları hazırlarken tem amacımız halkımıza ve ülkemize daha kaliteli hizmetlerin sunulmasıdır” dedi.

MARKA ŞEHİRLER OLUŞTURUYORUZ

Hizmetlerin yerinde görülmesi için gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Tanrıverdi, “Merkeziyetçilik sona erdirilmiştir. Belediyelerin ve İl Özel İdarelerinin gelirlerinin artırılması için çalışmalar devam etmektedir. Yerel yönetimlerin temelinde insani değerler vardır. Dünyada artık ülkelerin yarışı bitti. Artık şehirlerin yarışı başlamıştır. AK Parti olarak marka şehirler sloganıyla ülkemizde marka şehirler oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BİRİLERİ SEÇİM İSTİYOR DİYE SEÇİME GİTMEYİZ

Tanrıverdi, muhalefetin erken seçim isteklerine karşılık olarak da, “Erken seçim diye bir şey yoktur. Türkiye zamanında seçime gidecektir. Birilerinin canı seçim isteyebilir. Ama biz ülkemiz insanını düşünüyoruz. Millet istiyorsa yaparız. Birilerinin keygine göre seçim yapmayız” şeklinde konuştu.
Tanrıverdi son olarak Erzurum’un 2011 yılında önemli bir organizasyona imza atacağını belirterek, Dünya Üniversitelerarası kış oyunlarının Erzurum’un marka şehir olma yönünde atacağı önemli adımlardan birisi olduğunu sözlerine ekledi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.