Bölge Haber Girişi : 06 Eylül 2010 14:41

Akdağ'ın referandum gezileri sürüyor!..

Akdağ'ın referandum gezileri sürüyor!..
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi Pasinler ve ilçeye bağlı Alvar Beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi Pasinler ve ilçeye bağlı Alvar Beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Pasinler İlçesindeki düzenlenen miting öncesinde İlçeye bağlı Alvar Beldesinde kahvehanede Alvarlılarla bir araya gelerek

referandum hakkında bilgi verdi. Akdağ, Alvar'da referanduma neden Evet demeleri gerektiğini anlatarak Alvarlılardan Evet oyu kullanmalarını istedi. Akdağ, daha sonra Pasinler ilçesine geçerek düzenlenen mitingde Pasinlerli vatandaşlara seslendi.

Akdağ, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bunlar genel af isteyerek PKK'lılara af istiyorlar. Milliyetçi Hareket Partsiyle Ak Parti Türkiye Büyük Millet Meclisinde 411 oyla başörtüsünün yasağını kaldırtmaya çalışırken Cumhuriyet Halk Partililer Anayasa Mahkemesine başvurarak baş örtüsünün yasak kalmasını sağlamadılar mı? Şimdi kalkmışlar başörtüsünü biz çözeriz diyorlar ve vatandaşı alenen kandırmaya kalkıyorlar" dedi.

Akdağ, Türkiye'ye ve Erzurum'a yapılan hizmetleri anlatırken, DSP, MHP ve ANAP koalisyon hükümetinin Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapmış olduğu Saddam benzetmesinin yakışıksız bir benzetme olduğunu söyledi. Akdağ, "Osman Durmuş'a biz sizin Sağlık Bakanlığı döneminizi de biliriz. Milletimiz hastane hastane dolaşıyordu. Bizim dönemimizdeyse Erzurum başta olmak üzere bütün ilçelerde modern hastaneler inşa ettirdik" dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, hükümetlerinin sekiz yıllık bir dönemde bir sürü icraat yaptığına vurgu yaparak, "Eskiden Pasinler Erzurum yolunda her gün kaza oluyordu. Birilerimizin canı yanıyordu şimdi ise Pasinlerlilerim, çift şeritli duble yolla gidip geliyor, Pasinler'de yaptırdığımız hastanesinde tedavisini yaptırıyordu. Pasinlerli vatandaşların dişlerini yaptırmak için ne çileler çektiğini siz iyi biliyorsunuz. Hemşerilerim açmış olduğumuz Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde dişlerini tedavi

yaptırabiliyorlar" diye konuştu.

"Erzurum'da görülen Ergenekon davasını sizler yakından takip ettiniz. HSYK ne yaptı işini yapan özel yetkili savcının elinden dosyayı aldı. Bırakın savcı işini yapsın" diyen Akdağ, "Vatandaş ve ülke adına bir yasa çıkarıyorsun CHP istemiyor gidiyor Anayasa Mahkemesine ihtiraz ediyor ve nitekim yasa çıkmıyor. Onun için diyoruz ki bu referandumda Evet derseniz artık böyle bir şeyle karşılaşılmayacak. Vatandaş bize yetkiyi veriyor ama bu seferde sisteme takılı kalıyoruz bundan dolayı da Türkiye'nin önü

kapanıyor" diye konuştu.

Akdağ, ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanının Erzurum'da yaptığı miting ile ilgili olarak, Pasinlerliler kadar bir kalabalığı bile bulamayarak miting yapıp gittiklerini ifade etti.

Akdağ, son olarak 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda vatandaşlardan evet oyu vermeleri isteyerek, "Pasin Ovasının mert insanları olarak sizlerden güçlü bir Evet çıkmasını istiyoruz. Görüyorum ki Pasinler hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadı. Bu referandumda da inşallah yanımızda duracaktır" dedi.

Akdağ'ın Pasinler Mitingine Eşi ve Kızı da katıldı. Akdağ'a Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kavaz ve Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç'ta eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.