Siyaset Haber Girişi : 10 Mayıs 2012 15:30

Akdağ Millevetvekilleriyle biraraya geldi

Akdağ Millevetvekilleriyle biraraya geldi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Başkanlığında Ankara’da bir araya gelen AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Erzurum’un güncel konularının yanında, 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılacak olan Ovit Tüneli Projesi’yle ilgili yap
Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Başkanlığında Ankara’da bir araya gelen AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Erzurum’un güncel konularının yanında, 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılacak olan Ovit Tüneli Projesi’yle ilgili yapılacak hazırlıkları değerlendirdiler.
Erzurum’da devam eden yatırımların ödeneklerinin temini ve yeni yatırıma girecek projelerin takibini milletvekili arkadaşlarıyla ile koordineli olarak yaptıklarını kaydeden Bakan Recep Akdağ, toplantıda geçtiğimiz günlerde Erzurum’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılımıyla yapılan gezi ve incelemelerde ele alınan kentsel dönüşümle ilgili konuların da gözden geçirildiğini söyledi.
Dünyada sayılı tüneller arasında yer alacak ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük, dünyanın 3. büyük tüneli olacak olan Ovit Tüneli’nin, Erzurum, Doğu Anadolu ve komşu ülkeler açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir araya geldikleri Erzurum Milletvekilleriyle, Ovit Tüneli’nin temel atma töreniyle ilgili programı değerlendirdiklerini ifade etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Başkanlığındaki toplantıda AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık ve Muhyettin Aksak hazır bulunurken, Milletvekili Cengiz Yavilioğlu resmi programı nedeniyle bu toplantıya katılamadı.
13 Mayıs 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılacak olan Ovit Tüneli’nin, Erzurum açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “ Rize-Erzurum Karayolu’nun 200 km’ye kadar kısalması, ulaşım süresinin ise 4-5 saatten 2,5 saate indirecek olması bakımından Ovit Tüneli şehrimiz açısından çok önemli. Dünyada sayılı tüneller arasında yer alan bu yatırım, Karadeniz’i Anadolu’ya, sonra Güney Doğu’ya yaklaştıracak ve bu bölgelerin kalkınıp gelişmesine, birlik, beraberlik ve kardeşliğine destek olacak tarihi bir projedir.” dedi.
Şehrimiz ve bölgemiz için böylesine önemli bir projenin temel atma törenine tüm hemşehrilerini davet eden Bakan Recep Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü. “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ovit Tüneli’nin temelini atarak yaklaşık 130 yıllık bir rüyayı gerçekleştirecek. Bu da hem şehrimiz hem de bölgemiz için çok önemli. İnşallah böylesine değerli bir projenin hayatiyete geçmesine biz de hemşehrilerimizle birlikte katılarak bu şölene ortak olacağız.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • RUH ADAM 01 Ocak 1970 02:00

    ACABA ŞU FAZİLET HANIM NE İŞ YAPAR BİLEN VARMI VEKİLMİŞ HERALDE

  • değirmenci oğlu 01 Ocak 1970 02:00

    sayın sağlık bakanı sağlıkta memnuniyet arttı diyor.doğru artan kendi memnuniyeti çünkü vatandaşı ağzından soyuyorlar.nasılmı 1-ben devlet memuruyum sağlık için maaşımdan kesinti yapılıyor 2-ilaç için %20 kesiliyor 3-Yetmedi muayene ücreti - 4-Yetmedi kutu başına 1 tl yılda 5 kişilik aileyiz cebimden çıkan hastane ücreti 530 tl.Benden bu parayı cebren aldın yapacak birşeyim şimdilik sizi allaha havale etmek ten başka daha sonrasını seçimde göstereceğim.ha bunlar yetmez kutudaki her ilaç tanesine 1 tl alın

  • MuhtarSA 01 Ocak 1970 02:00

    Toplantı yapılıyorda çözüm üretilemiyor bir de mahallellerin sorunlarının çözümü için toplantı yapsalar ve bir de çözseler çok güzel olur.