Bölge Haber Girişi : 24 Mayıs 2010 00:02

Akdağ hayal satıcılık dönemi bitti!..

Akdağ hayal satıcılık dönemi bitti!..
Afyon'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, siyasetin bir hizmet alanı olarak görülmesi ve siyaset yapanların da böyle görmesi gerektiğini belirtti. Bakan Akdağ, vatandaşında artık meseleye bu gözle baktığını çok iyi bildiklerini dile getirdi.

Erzurum Ajans-Afyon'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, siyasetin bir hizmet alanı olarak görülmesi ve siyaset yapanların da böyle görmesi gerektiğini belirtti. Bakan Akdağ, vatandaşında artık meseleye bu gözle baktığını çok iyi bildiklerini dile getirdi.
Afyonkarahisar merkeze bağlı Erkmen Belediyesi'nin çok amaçlı salonunun açılışında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, siyasetin hayal satmanın bir aracı olmaması gerektiğini söyledi. Türkiye'de siyaseti yıllarca hayal satışı olarak götürenlerin olduğunu ve memleketin bundan çok zarar gördüğünü vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu: "Üzülerek ifade etmeliyim ki; bugünlerde de yine hayal satışları piyasaya çıkmaya başladı. Vatandaş olarak buna karşı çok dikkatli olmalıyız. Hayal ile karın doymaz. Lafla peynir gemisi de yürümez. İş yapacaksınız, iş göstereceksiniz. Milletin işe ihtiyacı var, milletin hastaneye ihtiyacı var, okula ihtiyacı var böyle çok amaçlı salona ihtiyacı var. Dolayısıyla bu hayal satıcılarına aldanmayacağız artık."  
Türkiye'de hayal satıcılarının döneminin artık bittiğini anlatan Recep Akdağ, belli şişirme yelkenlerle birilerinin üflediği rüzgarlar ile hayal satanların hayal kırıklığına uğrayacağını ileri sürdü. Bunu çok açık söylediğini anlatan Akdağ, şunları söyledi:   "Afyonkarahisar'dan bütün Türkiye'ye ilan ediyorum. Hayal satma dönemi geçmiştir. Vatandaşlarımız iş yapanlarla iş yapmayanları, iş yapabilecek olanlarla iş yapamayacak olanları ayırt etmeyi şükürler olsun ki çok mükemmel bir şekilde gerçekleştirmektedir. Bu demokrasinin Türkiye'de geldiği olgunluk noktasıdır. Kimse Türkiye'de geçmiş dönemlerin siyasetiyle siyaset yapabileceğini zannetmesin. Hiç kimse bağırarak, çağırarak, şurası eksik diye siyaset yapacağını zannetmesin. Bir şey eksik olabilir. Siyaset yoluyla hizmet edenler bizler iktidarda olanlar belli noktaları henüz tamamlayamamış, gerçekleştirememiş olabiliriz. Ama muhalif görüş veya alternatif görüş ortaya koyanlar neyi, nasıl yapacaklarını net olarak ortaya koymalıdır.  
Ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçte Türk demokrasisi çok güçlenecek. Özgürlüklerimiz genişleyecek. İşte 12 Eylül'de bir referandum var. Bu referandum da bunu yaşayacağız. Milletimiz kuşkusuz kendi hürriyetinin genişlemesi için kendi demokratik haklarının güçlenmesi için kendi iradesinin yani 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' diye ifade edilen iradenin tahakkuku için gerekeni yapacaktır."  
Milletin üstünde bir vesayet kabul etmediklerini ifade eden Akdağ, asıl olanın her zaman millet olduğunu söyledi.   Milletin iradesinin üstünde bir irade kabul etmediklerini anlatan Akdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Ne toplum mühendisliği yapmaya soyunan belli bir basın grubu, ne bürokratik bir oligarşiyi ülkede hakim kılmaya çalışan belli zihniyet grubu bu değişimi önleyemeyecek. Bir çağlayan bir defa akmaya başladı mı onun önünde hiç kimse duramaz. Türkiye'de demokrasi çağlayanı çok güçlü bir şekilde akmaya başlamıştır. Nasıl ki 1950'ler de millet 'yeter söz milletindir' demiş idiyse bugün de millet 'yeter söz hem milletindir hem de karar milletindir' demektedir. Onun için geleceğe umutla bakıyoruz. Yavrularımızın geleceğine umutla bakıyoruz."
  Bakan Recep Akdağ daha sonra da Erkmen Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Türkiye Buluşması' toplantısına katıldı. Toplantı sonrası Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Bakan Akdağ'a çeşitli hediyeler verdi.  
SATILMIŞ AKKAŞ - AFYONKARAHİSAR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.