Bölge Haber Girişi : 10 Mart 2010 11:48

Akdağ; Hastanelerimiz dayanıklı değil!..

Akdağ; Hastanelerimiz  dayanıklı değil!..
Hastanelerin depreme dayanıklı olduğunu söyleyemeyiz. Mümkün olduğu kadar yeni hastane yaparak bu işi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Erzurum Ajans-“Hastanelerin depreme dayanıklı olduğunu söyleyemeyiz. Mümkün olduğu kadar yeni hastane yaparak bu işi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Deprem güçlendirmesi yapmak hastaneyi yeniden inşa etmek demek. Bunun için yeni hastanelerle değiştirerek yolumuza devam ediyoruz.”

İstanbul’da durum vahim

Bakan Akdağ’ın bu sözleri, büyük Marmara depremini bekleyen İstanbul’u akla getirdi. 1999 depreminin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen İstanbul’daki hastanelerin çoğunda hâlâ güçlendirme çalışmaları tamamlanamadı. Edinilen bilgilere göre bugüne kadar 33 hastane ve poliklinikte güçlendirme ve fizibilite çalışması yapıldı. 2 hastanenin güçlendirme çalışmalarını tamamlandı. Bu iki hastane: İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM ve Nevroz Blokları ve Beykoz Devlet Hastanesi. Güçlendirme çalışması bekleyen hâlâ 50 hastane ve 100 poliklinik var.

Sadece kerpiç evler değil kamu binaları da yıkıldı

Elazığ’daki felaket, ’kerpiç depremi’ diye adlandırıldı. Yıkılan binaların kerpiç evler olduğu üzerinde duruldu. Ancak depremde büyük hasar alan köylerde yıkılan sadece kerpiç evler değildi. Köylerdeki okul, öğretmen lojmanı ve sağlık ocakları gibi birçok kamu binası da ağır hasar gördü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.