Bölge Haber Girişi : 11 Eylül 2010 00:15

Akdağ, Erzurum'dan Türkiye'ye seslendi!..

Akdağ, Erzurum'dan Türkiye'ye seslendi!..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandumdan 'evet' çıkması durumunda 200 senelik sistemin değişeceği belirterek, "Demokrasi, Türkiye'ye iyice yerleşecek. Referandum çalışması sırasında tek gerginlik BDP'nin boykot çağrısının arkasında yatan zorbalık gerginli

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandumdan 'evet' çıkması durumunda 200 senelik sistemin değişeceği belirterek, "Demokrasi, Türkiye'ye iyice yerleşecek. Referandum çalışması sırasında tek gerginlik BDP'nin boykot çağrısının arkasında yatan zorbalık gerginliğidir. Erzurum'da vatandaşımız birçok yerde bu hususta bize şikayet ettiler. Telefonla veya başka bir biçimde resmen baskı yapanlar oldu." dedi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da Öğretmenevi'nde bayramlaşma törenine katıldı. Burada gazetecilerin, referandum sonuçlarıyla ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, Erzurum'un Türkiye genelinde 'evet' oylarında birinci olacağını veya ilk üçe gireceğini tahmin ettiğini söyledi.

Darbe dönemlerinin geride kaldığı, demokrasinin oturduğu bir Türkiye arzusunda olduklarını kaydeden Bakan Akdağ, referandum sandığının Türkiye için fırsat olduğunu vurguladı. Osmanlı Devleti'nin son dönemi de dahil 200 senedir var olan sistemin değişeceği günlerde olduklarını dile getiren Bakan Akdağ, "Halkın iradesinin üzerinde vesayetlerin oluşturduğu sistemlerdir bunlar. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde de meşrutiyete geçmesine rağmen belli bir kesim halkın üzerinde imtiyazlar sağlamışlardır. Maalesef büyük ölçüde bunu sağlamışlardır. Bu 200 sene içerisinde tek istisna birinci meclistir. Birinci meclis farklı oluşmuştur. Daha sonra darbe dönemleri geldi. Ülkede yargının TBMM ve hükümetin üzerinde olduğu sistemler oluşturuldu." diye konuştu.

Türk halkının demokratik ferasetinin yüksekliğine vurgu yapan Bakan Akdağ, Türkiye'de çoğunluğu temsil eden Türk seçmeninin demokratik kültürünün Amerikalı ve Avrupalı seçmenden gelişmiş olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanı Akdağ, bir gazetecinin, 'Referandum çalışmaları sizce gergin geçti mi?' sorusuna ise 'hayır' cevabını verdi. Bakan Akdağ, tek gerginliğin BDP'nin boykot çağrısı olduğunu dile getirdi. Akdağ, "Tek gerginlik BDP'nin boykot çağrısının arkasında yatan zorbalık gerginliğidir. Erzurum'da vatandaşımız birçok yerde bu hususta bize şikayet ettiler. Biz de emniyet güçlerine, tedbir alınması hususunda durumu ilettik. Telefonla veya başka bir biçimde resmen baskı yapanlar oldu.

BDP'nin bu hususta 'baskı yapmıyoruz, boykot çağrısı yapıyoruz' demesi boşunadır. Onlar parti olarak baskı yapıyor mu yapmıyor mu bilmem ama PKK elinden geleni yapmaya çalıştı. BDP, en azından çıkıp 'PKK'nın bu yaptığı ayıptır, kınıyoruz, vatandaşın iradesi üzerinde nasıl baskı yapılabilir?' dese ya. Boykot ifadesinin altında yatan mahalle baskısından da öte baskıdır. Ama halkımız bunlara itibar etmeyecek, yüksek bir katılım olacak, ülke için evet oylarıyla güzel bir başlangıç olacak." ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.