Bölge Haber Girişi : 20 Mayıs 2010 17:13

Akay'cılar zirve yapacak!..

Akay'cılar zirve yapacak!..
Erzurumda AKAY Dağcılık Kayak ve Kış Sporları İhtisas Spor Kulübünce 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Uzundere ilçesindeki 2 bin 800

Erzurum Ajans-Erzurum’da AKAY Dağcılık Kayak ve Kış Sporları İhtisas Spor Kulübü’nce 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Uzundere ilçesindeki 2 bin 800 metre yükseklikteki Güllübağdat dağına tırmanış gerçekleştirilecek.
AKAY Dağcılık Kayak ve Kış Sporları İhtisas Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nuri Öztürk, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yarın Uzundere ilçesindeki 2 bin 800 metre yükseklikteki Güllübağdat dağına 35 kişilik ekiple tırmanış gerçekleştirileceklerini ifade ederek zirveye Türk bayrağı çekeceklerini belirtti. Yurdun çeşitli illerinden gelen dağcılar ile birlikte sabah saatlerinden itibaren Uzundere ilçesinde tırmanışa başlayacaklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:
“ Faaliyetlerimiz kapsamında Güllübağdat dağına zirve yapacağız. Türk bayrağımızı çektikten sonra iki gün süreyle çadır kurup kamp yapacağız. Ayrıca daha sonra Üngüzek Kalesine dev Türk bayrağını asacağız. Kaya tırmanışı yapacağız.”
AKAY DAĞCILIK KAYAK ve KIŞ SPORLARI İHTİSAS SPOR KULÜBÜ
AKAY Dağcılık Kayak ve Kış Sporları İhtisas Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nuri Öztürk, kulüplerini Türkiye' de ve Erzurum da hizmet vermek amacı ile kurduklarını belirterek yapılan faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 59. Madde ‘Devlet Her Yaştaki Türk Vatandaşlarının Beden ve Ruh Sağlığının geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder.’ Kulübümüz bu amaç ile kurulmuştur. Gençleri alkolden, uyuşturucu, kumar ve her tür kötü alışkanlıklardan korumak için bizler varız. Erzurum da herkesi sağlıklı yaşam için güçlü dağ yürüyüş etkinliklerine davet ediyoruz. Bu etkinliklerin faydaları Kalbinizin güçlenmesi, hücrelerin hareket etmesi, iskelet denge sisteminizin sağlıklı bir yapıda olması, kan dolaşımı, sindirim ve solunum sistemini güçlendirme, vücuttan toksinlerin atılması böylece mikroplardan korunma ile daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olursunuz ayrıca tat ve koku alma duyusunun gelişmesine ve günümüzün en önemli hastalıklarından olan stresi yenmede önemli bir takviye kazanmış olursunuz. 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan Marmara depreminde çalışmış, daha sonra felaketin sonuçlarından kendisine ders çıkaran gönüllülerden oluşan bir dernektir. AKAY arama kurtarma faaliyetlerinin haricinde; acil yardım birimlerini bünyesinde oluşturarak afet bölgelerinde yardımları ihtiyaçlar bitene kadar sürdürmeyi kendisine görev edinmiştir. AKAY Erzurum Pasinler’de 2001 yılında meydana gelen depremde 60 kişilik ekibini deprem bölgesine göndermiştir. Ayrıca AKAY; İzmit, Gölcük, Değirmendere, Adapazarı, Yalova, Kaynaşlı, Düzce, Tunceli Pülümür depremlerinde felaket bölgelerine ulaşmış ve çalışmalara katılmıştır. Bingöl depreminde Çeltiksuyu Yatılı Bölge Okulunda 2 can kurtarmış ve 11 ceset çıkarmıştır. AKAY Erzurum ekibi olarak özverili çalışmalar gerçekleştirilmiştir. AKAY deprem acil eylem planı hazırlamış ve eylem planını çeşitli eğitim kurumlarında sunmuş ve tatbikat olarak gerçekleştirmiştir. Sebebi ne olursa olsun doğal afet veya kazaya uğramak sureti ile mağdur olmuş insanların ve diğer canlıların din, dil, ırk, cinsiyet ve milliyet farkı gözetmeksizin mağduriyetini gidermek, normal yaşama dönmesi için gerekli yardımı sağlamak ve bütün çalışmaları gönüllü olarak en kısa sürede gerçekleştirmektir.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.