Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Akademik kurbanlıklar satışa çıktı

Akademik kurbanlıklar satışa çıktı
Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi`ne bağlı Zootekni bölümü öğrencilerinin yetiştirdiği koyunlar Kurban Bayramı için satışa sunuldu.
Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi`ne bağlı Zootekni bölümü öğrencilerinin yetiştirdiği koyunlar Kurban Bayramı için satışa sunuldu. Bilimsel yöntemlerle yetiştirilen kurbanlıkların ilgi görmesi bekleniyor.
Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan çiftlikte yetiştirilen koyunlar Kurban Bayramı öncesi satışa sunuldu. Geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlayan ve büyük ilgi gören bilimsel yöntemlerle yetiştirilen küçükbaş hayvanlar bu sene de satışa sunuldu. Atatürk Üniversitesi araştırma çiftliğinde yetiştirilen yaklaşık 200 küçükbaş hayvan alıcılarını bekliyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan satışlarda rağbet gösterilen bilimsel kurbanlıklara bu sene de ilgi bekleniyor. Yedikleri içtikleri ders konusu olan ve öğrencilerin zor sınavı haline gelen, yetiştirdikleri hayvanlar artık kurban piyasasında "akademik kurbanlık" olarak anılıyor.
Hayvan yetiştiricilerinin korkulu rüyası haline gelen "akademik kurbanlıklar" sayılı bir şekilde satışa sunuluyor.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat bilimsel yöntemlerle yetiştirilen koyunların kurban bayramı için satışa sunulacağını açıkladı. Satışa sunulması planlanan yaklaşık 200 küçükbaş hayvanın ziraat fakültesi zootekni bölümü öğrencileri tarafından yetiştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Canbolat, "Geçtiğimiz yılda kurban bayramı için yetiştirdiğimiz büyükbaş hayvanları satışa sunduk oldukça rağbet gördü. Bu senede aynı şekilde yetiştirdiğimiz küçükbaş hayvanları satışa
sunacağız" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Araştırma Çiftliği`nde bilimsel yöntemlere göre yetiştirilen ve son derece sağlıklı görünen küçükbaş hayvanların piyasa değerine yakın bir fiyatta satışa çıkacağını dile getiren Canbolat, öğrencilerin kendi emekleri ile yetiştirdikleri koyunların kurbanlık olarak satışa sunulacağını dile getirdi.
Akademik kurbanlıkların canlı kilosunun 12-13 lira aralığında satılması planlanıyor. Canbolat, bayram öncesinde kurbanlık almak isteyen vatandaşlara akademik kurbanlıkların da var olduğunu duyurdu. Üniversiteli koyunların bu yıl Kurban Bayramı`nda piyasalarda boy göstereceğini belirterek, kurbanlık almak isteyen vatandaşların şimdiden araştırma yapmaya başladıklarını ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.