Eğitim Haber Girişi : 04 Kasım 2016 19:14

Akademi çalışmaları Yakutiye Gençlik Merkezinde

Akademi çalışmaları Yakutiye Gençlik Merkezinde
Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde 'Yeni Bir Nefes' sloganıyla uygulanmaya başlanan Gençlik Merkezi Akademi Çalışmaları Yakutiye Gençlik Merkezinde gençlerin hizmetine sunuldu.
Erzurumajans-Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde 'Yeni Bir Nefes' sloganıyla uygulanmaya başlanan Gençlik Merkezi Akademi Çalışmaları Yakutiye Gençlik Merkezinde gençlerin hizmetine sunuldu.

Değerler Atölyesi, Dil Eğitimleri Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi ve Kişisel Gelişim Atölyesi başlıkları altında yapılan çalışmalarda gençlerin farklı alanlarda iyi yetiştirilmesi, donanımlı birer birey olmaları hedefleniyor. 

DEZAVANTAJLI MAHALLELER İÇİN BÜYÜK ŞANS

Yakutiye Gençlik Merkezi ve Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, Dini İlimler Atölye çalışmalarını Erzurum'un dezavantajlı mahallesi olan Maksutefendi Mahallesi gençleriyle uyguladıklarını, Yakutiye Gençlik Merkezinde gençlerin söyleşi ortamında vahiy sürecini Kur'an-ı Kerim ile ilgili kavramları Gençlik liderleri öncülüğünde öğrenme şansı bulduklarını belirtti.

Dil Eğitimleri Akademiler kapsamında konuşan Yılmaz, Erzurum'da yaşayan sığınmacı Suriyeli Muhittin Rashid ve Amina Nour Nssari hocamızla Arapça eğitimi verdiklerini belirterek, gençlerimiz hem gramer hem de konuşma dili öğrenerek Kur'an-ı Kerimi okuyarak anlamalarına fırsat tanıdıklarını söyledi. Dil Eğitimlerinde Rusça, İngilizce derslerinin yanı sıra Hayrat vakfı paydaşlığıyla Osmanlıca eğitimlerinin de devam ettiğini sözlerine ekledi.

DİKSİYON VE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

Kişisel Gelişim Atölyesi kapsamında Diksiyon ve İşaret Dili eğitimlerinin devam ettiğini ifade eden Yılmaz ,Değerler Eğitim Atölyesinde Saygı, Sorumluluk,Dürüstlük konularının yanı sıra ünlü Türk İslam Bilginleri Evliya Çelebi, Mevlana, Yunus Emre, İbni Sina gibi değerlerimi gençlerimize anlatarak ecdadımızı iyi tanımaları için çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

GENÇLİK FAALİYETLERİNDE ERZURUM ÖNCÜLÜĞÜ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Türkiye çapında Erzurum Gençlik Merkezleri'nin projelerinin ve faaliyetlerinin öncü iller arasında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençlik merkezlerinin müdürleriz ve gençlik liderlerini kutladı. Taşkesenligil, "Bakanlığımızın gençlik merkezleri ile ilgili değerlendirmelerinde hep önde yer alan illerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Faaliyetlerimiz ve icraatlarımız devam edecek. Amacımız imanlı, inançlı ve ahlakı değerler ile kültürüne sahip çıkan gençler yetiştirmektir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.