Siyaset Haber Girişi : 05 Ocak 2018 18:30

AK Partili Taşkesenlioğlu'ndan Muş Belediyesi'ne ziyaret

AK Partili Taşkesenlioğlu'ndan Muş Belediyesi'ne ziyaret
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Muş Belediyesini ziyaret etti.
Erzurumajans-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Muş Belediyesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Feyat Asya, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumuna katılmak üzere Muş'a gelen Milletvekili Taşkesenlioğlu'nu makamında ağırladı. Ziyarette Taşkesenlioğlu'na Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık ve AK Parti il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Belediyenin çalışmaları ile ilgili Milletvekili Taşkesenlioğlu'nu bilgilendiren Başkan Asya, "Muş Belediyesi olarak 3,5 yıl içerisinde sınırlarımızın ötesinde plan ve programlar yaparak halkımızı hizmetlerle buluşturduk. Kısıtlı bütçemize rağmen büyük projelere el attık. Kentimizin ihtiyaç duyduğu tıbbi atık sterilizasyon merkezi, canlı hayvan pazarı, yaş sebze meyve hali ve soğuk hava deposu, sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi gibi tesisleri halkımızın hizmetine sunarken, şehirlerarası terminal, ilçe terminali projelerini başlatıp aktivite merkezlerini de bitirme aşamasına getirdik. Aynı şekilde göreve geldiğimizde 46 bin metrekare kapasiteli yeşil alanımızı yaptığımız parklar ve yeşil alanlarla 180 bin metrekareye çıkarırken, şu an yürüttüğümüz projelerin tamamlanması ile bu rakamı 300 bin metrekarenin üzerine çıkarmış olacağız" dedi.

Halka vaat edilen en büyük proje olan altyapı projesini de başlattıklarını kaydeden Başkan Asya, "Muş'un yıllardır yaşanan altyapı sorununa köklü çözüm üretmek adına başlattığımız çalışmaların neticesine üçüncü yılımızın ardından varmış olduk. Allah'a şükürler olsun ki bütün olumsuzluklara rağmen ilimizin tüm içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi için kazı ve döşeme çalışmalarını başlattık. Allah'ın izniyle bu yılsonuna kadar bu projemizi de bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Bunların yanı sıra ilimizi çarpık yapılaşmadan kurtarmak adına yeni imar alanları açtık. Bu imar alanlarında da yeni yollar açarak yerleşim düzenini şimdiden belirliyoruz" ifadelerini kullandı.

Muş'taki tarihi binaların korunması için ciddi çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Asya, "Sizleri ağırlamış olduğumuz bu binamız uzun yıllar hükümet konağı olarak hizmet vermiş, daha sonra çeşitli kurumlar tarafından farklı şekillerde kullanılmış bir binaydı. Bu binanın tahsisini alarak aslına uygun restore ettikten sonra hizmet binası olarak hizmete açtık. İlimizdeki tarihi camilerin restorasyonu için ilgili genel ve bölge müdürlükleri ile sürekli iletişim halinde olduk. Yıllar önce yıkılan tarihi Muratpaşa Camisi'ni de yeniden inşa etmek üzere çalışmalarımıza başladık. Araştırma kazısının tamamlandığı projesinin Vakıflar Bölge Müdürlüğünce hazırlandığı caminin inşasına gelecek yıl başlanacak. İnşallah kısa bir sürede bu camimizi de yaparak halkımızın hizmetine hep birlikte sunmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Son olarak belediye tarafından yapılarak hizmete açılan bilgi evlerindeki faaliyetlere de değinen Başkan Asya, "Sosyal belediyeciliğin gereği olarak iki mahallemizde bilgi evi kurduk. Şu anda diğer mahallelerimizin tamamında bu projemizi uygulamak için planlamalar yapıyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun katılımıyla açılışını yaptığımız bilgi evlerinde 7'den 70'e her kesimin faydalanabileceği şekilde programlar yaptık. Çocukların, gençlerin ve bayanların; dinini, diyanetini öğrenebileceği bir ortam mevcut. Bilgiye ulaşmak noktasında her türlü ayrıntıyı düşünerek uygulamaya başladık. Bugün bu tesislerimizde vatandaşlarımızın faydalanmasını görmek bizleri daha da motive ederek sevindiriyor. Bu vesile ile bir kez daha teşriflerinizle bizleri şereflendirdiğinizi belirtmek ister, saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.

Misafirperverliğinden dolayı Başkan Asya'ya teşekkür eden Milletvekili Taşkesenlioğlu, hizmet yolunda başarılar diledi.

Başkan Asya, ziyaret anısında Milletvekili Taşkesenlioğlu'na Osmanlı tuğrasının yer aldığı bir tablo hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.