Siyaset Haber Girişi : 09 Mart 2018 16:15

AK Partili Başkan yardımcısı: Hilafetin kaldırılması yaradır

AK Partili Başkan yardımcısı: Hilafetin kaldırılması yaradır
Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İslam'ın hükümleri güncellenmeli" açıklamasını tartışırken günün bir başka olay açıklaması da yine AK Parti saflarından geldi.
Erzurumajans-AK Parti’li Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız, hilafetin kaldırılmasını bir yara olarak niteleyerek “İnşallah bundan sonra ülkemizi, milletimizi, devletimizi bu tür olumsuzluklarla anılacak noktaya hiç kimse getirmez diyorum” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız, 5 Mart 2018 tarihli Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclis oturumunda gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada tepki çeken ifadeler kullandı. 3 Mart 1924 tarihinde hilafetin kaldırılışının yıldönümü ile ilgili konuşan Yıldız “…hilafetin kaldırılışının 94.yılıydı Mart'ın 3'ünde. Tabi bunu kamu vicdanına bırakıyorum. Bu tarih kitaplarında ve tarih sayfalarında yer alan bir olay hilafetin kaldırılması, hanedanın yurt dışına sürgüne yollanılması bir günü içinde hanedanın erkeklerinin 10 gün içinde hanedanın tüm kadın çoluk çocuk hepsinin sürgüne yollanılması bir vakadır, yaradır” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.