Bölge Haber Girişi : 23 Aralık 2010 16:26

AIPS üyeleri Erzurum'da tesisleri gezdi!..

AIPS üyeleri Erzurum'da tesisleri gezdi!..
Uluslararası Spor Yazarları Derneği (AIPS) üyeleri ve yerli gazeteciler, Erzurum 2011 Kış Oyunları kapsamında Erzurum'da inşa edilen tesisleri gezdi.

Erzurum Ajans-Uluslararası Spor Yazarları Derneği (AIPS) üyeleri ve yerli gazeteciler, Erzurum 2011 Kış Oyunları kapsamında Erzurum'da inşa edilen tesisleri gezdi.

Almanya, İsviçre, Norveç, Güney Kore, Hırvatistan, Kanada, İtalya, Polonya ve Rusya'dan ülkemize gelen Uluslararası Spor Yazarları Derneği (AIPS) üyesi 14 gazeteci, tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

22 Türk medya mensubuyla birlikte Erzurum'a gelen, kış sporlarında uzman gazeteciler, Açılış Seremonisi'nin yapılacağı Cemal Gürsel Stadı'ndan başlayarak, 3000 Kişilik Buz Hokeyi Salonu, Curling Salonu, 2000 Kişilik Buz Pateni Salonu, biathlon ve kayaklı koşu yarışlarının yapılacağı Kandilli Kayak Merkezi, alp disiplini yarışlarının yapılacağı Konaklı Kayak Merkezi, snowboard ve serbest stil kayak yarışlarının yapılacağı Palandöken Kayak Merkezi ve Atlama Kuleleri'ni ziyaret etti.

Erzurum'da bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de tesis gezisi sırasında gazeteci heyetiyle bir araya geldi. Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'ın da eşlik ettiği gazeteci heyeti, Akgül ile röportaj yaptı.

AKGÜL: KAR YAĞMAZSA SUNİ KAR SİSTEMLERİMİZ ÇALIŞACAK

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, Erzurum'da henüz yüksek kesimler dışında kar olmadığı ifade edilerek, oyunların yapılacağı tarihteki hava şartlarının nasıl olacağı yönündeki soruya verdiği yanıtta, ''Erzurum'a kar yağacağını düşünüyoruz. Kar yağmazsa suni kar sistemleri devreye girecek, onlar da devreye giremezse bu sefer taşıma karla da olsa biz bu organizasyonu gerçekleştiririz'' dedi.

Yapılan tesislerin, oyunlardan sonra Türkiye'de kış sporlarının gelişimi anlamında büyük bir atılım gerçekleştireceğine inandığını anlatan Akgül, tesislerin kesinlikle atıl durumda kalmayacağını, dolu olacağını ifade etti. Türkiye'nin kış sporlarında çok az sayıda sporcusunun olduğunu, daha önce bu anlamda bir yatırım yapılmadığını hatırlatan Akgül, Erzurum'da yapılan yatırımların tamamının sportif olduğunu aktararak, oyunlar bittikten sonra bu tesislerde kendi programlarını uygulayacaklarını ve sporcu

sayısını artıracaklarını kaydetti.

Yurtdışından da Erzurum'a kamp yapmaya gelecek sporcular olacağını anlatan Akgül, ''Bunun için şimdiden bir ekip oluşturuyoruz. Çevremizdeki ülkelerde olmayan tesislere sahip olacağız. Onları buraya getirerek buraları dolu dolu yaşatmak istiyoruz. Bundan sonra Erzurum bizim için bir sportif merkez olacak. Kesinlikle bu tesisler atıl kalmayacak, dolu dolu olacak'' ifadelerini kullandı. Akgül bir soru üzerine de tesislerin maliyetine yaklaşık olarak 500 milyon lira para harcandığını, 100 bin ile 120 bin

lira arasında bir harcamanın da organizasyon için yapılacağını kaydetti. Tesisleşme anlamında sıkıntının kalmadığını, organizasyonun satın almalarını gerçekleştirdiklerini anlatan Akgül, ''Her şey yolunda gidiyor. Biz Erzurum olarak hazırız'' dedi.

Erzurum 2011 Kış Oyunları kapsamında Konaklı ve Kandilli'de organizasyon için yapılan tesislerde inceleme yapan AIPS üyesi gazeteciler daha sonra kendileri için düzenlenen cirit gösterisini izledi. Gezi boyunca sık sık tesislere duydukları hayranlığı vurgulayan basın mensupları, Kiremitliktepe'de bulunan Atlama Kuleleri önündeki Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış törenine katıldı. AIPS üyesi gazeteciler arasında yer alan AIPS Biathlon ve Kuzey Kombine Komisyon Üyesi Rolf Anne Odiin, "Kış

sporları ve özellikle kayakla atlama, Norveç'te yüz yıldır yapılmasına rağmen benim ülkemde bu kadar güzel tesisler yok. Gezdiğimiz bütün tesislerden çok etkilendik. Siz de dünyanın farklı ülkelerinden gazetecileri burada misafir ederek ne kadar ciddi bir iş yapmak istediğinizi gösterdiniz" dedi.

RIBERIO: HERŞEY YOLUNDA

Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış töreninde Anadolu Ateşi'nin gösterisini ilgiyle izleyen basın mensupları, gösterinin ardından atlama kulelerine çıkarak Erzurum manzarası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Atlama kulelerindeki programın ardından tarihi Erzurum Evleri'ne geçen medya mensupları kente özgü yemeklerden tattı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Dünya Spor Yazarları Derneği üyesi Jorge Morais Araujo Riberio, tesislerde gazetecilerin rahat çalışacağı ortamlar oluşturulmasından duyduğu

memnuniyeti dile getirdi. Riberio, ''İki gün süren incelememiz sonucunda AIPS olarak medya mensupları için tesislerde ferah ortamlar oluşturulduğunu gördük. İki yıl önce Genel Koordinatör Bekir Korkmaz'a, internet sitemizde ve dergimizde yayınlanan röportaj için bir soru sormuştuk. Bu soru organizasyonun riskleri hakkındaydı. Korkmaz, riskin bulunmadığını belirtmişti. Tesislerin ihtişamı karşısında bugün Korkmaz'ın haklı olduğunu gördük. AIPS adına iki önemli isme Genel Koordinatör Bekir Korkmaz'a ve

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer'e teşekkür ediyoruz'' dedi.

KORKMAZ: AIPS'E TANITIM İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise yaptığı konuşmada, Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)'nın Kış Oyunlarının tanıtımında çok önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Korkmaz, ''AIPS ve onların Türkiye'deki temsilcisi olan TSYD ile ilişkilerimiz iyi yolda devam ediyor. Organizasyonumuzun medya akreditasyon işlerini TSYD yürütecek. Çözüm ortaklarımız olan AIPS ve TSYD'ye Kış Oyunlarının tanıtımına verdikleri destek için teşekkür ediyorum'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.