Eğitim Haber Girişi : 15 Aralık 2017 19:00

AİÇÜ'de Beyaz Önlük Giyme töreni

AİÇÜ'de Beyaz Önlük Giyme töreni
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri için 'Beyaz Önlük Giyme' töreni düzenlendi.
Erzurumajans-Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri için 'Beyaz Önlük Giyme' töreni düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için, Eczacılık Öğrencileri Kulübü tarafından Beyaz Önlük Giyme töreni düzenlendi. Selçuklu Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlik kapsamında Erzurum Eczacı Odası Birliği Genel Sekreteri Hakan Özcan, Eczacı Haluk Yaşar ile Eczacı Mustafa Ünlü, Eczacı Sadık Demir ve Erzurum Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Kamer İncesu Eczacılık Fakültesi öğrencileriyle sohbet etti. Programa Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Şimşek, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile eczacılık fakültesi öğrencileri katıldı.

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Şimşek, "Sizler bugün duruluğun saflığın ve temizliğin simgesi olan beyaz önlüklerinizi giyerek eczacılık mesleğinize ilk adımı atmış olacaksınız. Eczacılık insanlık tarihi boyunca varlığını işlevselliğini ve önemini koruyan nadir meslekler arasında yer almaktadır. Bu bağlamda sağlık sistemimizin en önemli halkalarından biri olan eczacılık mesleğini tercih eden siz sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Diğer mesleklerde olduğu gibi eczacılık mesleği de sürekli değişim ve gelişim göstermektedir. Sevgili öğrenciler bu değişim ve gelişime ayak uydurmak zorunda olduğunuzun farkında olup, kendinizi sürekli geliştirmelisiniz ve bunun yolu da çalışmaktan geçer. Sizlere sürekli çalışmanızı tavsiye ediyorum" dedi.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Gültekin ise, "Siz değerli öğrencilerimizin mezun olduktan sonra bilmesi gereken mevzuatlar hakkında bilgilendirmek üzere düzenlediğimiz bu programda görev ve sorumluluklarınızdan bahsedilecek. Eczacılığın sadece ilaç satmaktan ibaret olmadığını, halkla iç içe olup hastalara sağlık danışmanlığı görevlerinde de bulunmanız gerektiğini anlayacaksınız. Bu yüzden mesleğinizi en iyi şekilde icra edebilmeniz için, kendinizi her geçen gün geliştireceğinize ve eczacılık mesleğini layıkıyla yapacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.