Siyaset Haber Girişi : 15 Mayıs 2012 12:15

'Ağzındaki baklayı çıkar'

'Ağzındaki baklayı çıkar'
Başbakan Recep Tayip Erdoğan partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor...
Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayip Erdoğan partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor...
"Maalesef Suriye'deki olaylar nedeniyle Lübnan'da da mezhep temelli çatışmalar başladı. Suriye'deki krizi mezhepsel çatışmaya götürme son derece yanlıştır. Bu mesele son derece insani bir meseledir. Bu meseleye herkes kalp ve insan gözüyle bakmalıdır. Suriye krizine mezhep gözüyle bakanlar inasanlık dersinden sınıfta kalırlar. Biz sadece hak ve hukuku öne çıkarır, kim olursa olsun zalime karşı çıkarız. Biz mazlumun yanında yer alırız, mazlumun etnik kökenine, mezhebine bakmayız.

Biz tarih boyunca CHP'nin bir dış politika vizyonu olmadığını biliyoruz. Bugünde aynı şekilde. Suriye konusunda Kılıçdaroğlu içinen geçeni söyleyemiyor, krizin çevresinden dolanıyor. Suriye konusunda Kılıçdaroğlu dilinin altındaki baklayı çıkartsın. Hiç korkmayın sayın Kılıçdaroğlu... Kılıçdaroğlu çıksın mertçe Suriye yönetimine neden destek çıktığını, kıvırmadan, mertçe, çark etmeden söylesin.

Ey CHP genel başkanı senin kalibren ne kapasiten ne? Cürümün kadar yer yakarsın. Bizi CHP sanma, biz dünyanın her ülkesine gittik, gideriz. Sizin dünyaya kapattığınız bu ülkeyi biz dünyaya açtık. CHP'nin çarpık Türkiye algısıyla dünyanın Türkiye algısı arasında çok fark var.

17 Mart'taki Almanya programımızı Afganistan'da şehit olan askerlerimiz için iptal ettik. Kılıçdaroğlu ise bizim oraya gösterilerden dolayı gidemediğimizi iddia ediyor. Bizim o programı iptal etmemizin nedeni şehitlerimizidr. Biz hiçbir ülkeye PKK yandaşları, Ermeni örgütleri eylem yapacak diye gitmemezlik etmeyiz. Sen Hakkari'ye PKK destekli gittin bir tane bile Türk bayrağı açamadın orada.

kendilerinden uzun süre haber alınamayan iki gazeteci arkadaşımız yoğun çabalarımız ve İran'ın desteğiyle annelerine kavuştular. Ama Türkiye'yi gazeteci düşmanı ilan eden Kılıçdaroğlu, Suriye'yi öldürülen gazeteciler konusunda eleştiremiyor. Türk gazeteciler için Suriye'ye ses çıkarmadı CHP.

Kılıçdaroğlu, CHP kitlesi için talihsizlik bizim içinse talihtir. Kendi belediye başkanlarının ardında kalan, her fırsatta posta konulan bir kişi genel başkan olabilir ama lider olamaz.

CHP lideri, İzmir'de dağıtılan sütle ilgili yalan yanlış bilgiler veriyor. Bu yalan yanlış bilgiler nedeniyle veliler ve öğrenciler tereddüt yaşıyor. Bunların gözü çocukların elindeki sütü alacak kadar dönmüş durumda.

CHP ve MHP genel başkanlarına akşam ne dedin desek inanın hatırlamazlar. DSP, MHP koalisyonu o dönemde dört büyük ilde süt dağıtıyor. 500 çocuk hastalanıyor. Dönemin iktidarı çıkıyor süte karşı hassiyet olduğunu açıklıyor.

Şimdi bakın, bizim dağıttığımız süt aktır. Bu ak sütü kimse kirletemez. Buradan tüm velilere, çocuklara sesleniyorum, bu süt ananızın ak sütü gibidir.

Haftasonu 2011-2012 sezonunu bitirdik. Özellikle son maçta saha içi ve saha dışında hiç tasvip etmeyeceğinmiz hadiseler yaşandı. Geride kalan sezon centilmenlikten ziyade kavgalarla anılan bir sezon oldu. Bu olaylarla ilgili sadece taraftarlar suçlanamaz. Bu şekilde de kimse sorumluluktan kaçamaz.

Hanım dediğiniz zama ben farklı bakarım. Ama ben sadece bayanların olduğu bir maçta o küfürleri duyunca şahsen nevrim döndü, hicap duydum. Ben hanımlarımıza sesleniyorum, lütfen bu çirkin davranışlardan arının.

Futbolda üç sonuç var, bunların üçüne de katlanacaksın. Ben bir Fenerbahçe taraftarıyım. Şimdi kendi stadımızda Galatasaray berabere kalmak suretiyle şampiyonluğu hak etti. Sen bunu alkışlayacaksın. Ben maçtan sonra Sayın Terim'i, Sayın Albayrak'ı aradım tebrik ettim. Sayın Nihat Özdemir'i aradım yaşananlardan dolayı üzüntümü ifade ettim. Işıkların kapatılması ne demek? Soyunma odasında kupa vermek ne demek? Galatasaray'ın kupa töreni karanlıkta yapılıyor... Böyle saçma şey olur mu?

S
avaşları durdurabilecek güçteki futbolu savaş aracı haline getirmemek için gayret sarfetmeliyiz. Fanatizme varan her hareket büyük sorunlar yaratır. Fanatizm büyük felaketler doğurur." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.