Bölge Haber Girişi : 21 Aralık 2009 00:55

AGD Sarıkamış şehitlerini andı!..

AGD Sarıkamış şehitlerini andı!..
KARS- Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şubesi, Sarıkamış Şehitleri'nin 95. Anma Yılı etkinlikleri kapsamında anma programı düzenledi. AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç'ün de katıldığı programda şehitlikte dua edildi, şehitler anısına yürüyüş yapıldı.

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şubesi, Sarıkamış Şehitleri'nin 95. Anma Yılı etkinlikleri kapsamında anma programı düzenledi. AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç'ün de katıldığı programda şehitlikte dua edildi, şehitler anısına yürüyüş yapıldı.

Çeşitli Üniversitelerden gelen öğrencilerin de katıldığı Sarıkamış Şehitliği'ne yapılan yürüyüşe ve anma programına; AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Atıf Özbey, Saadet Partisi Kars İl Başkanı Mikail Demir, Sarıkamış Belediye Başkan Yardımcısı Boybey Karadağ, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Şehitlik ziyaretinde dualar edilerek hatıra fotoğrafları çektirildi.

Ardından, Sarıkamış Belediyesi Düğün Salonu'ndaki programa geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Hafızlar Ali Turhan ve İsmail Tercanlı'nın Kur'an tilavetiyle başlayan programda şiirler okundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Yaprak Yıldız isimli kız çocuğu da 'Sarıkamış' konulu şiiri okudu.

AGD Kars Şube Başkanı Sabahattin Gül, "Şehidi şehit yapan manaya sevdalı bir gençliğin temsilcisi olarak şehitlerimize yakışır vaziyette onları anmanın gururunu taşıyoruz. AGD olarak 90 bin şehit için 90 bin fidan kampanyasını başlatarak bu fidanların dikimini ömrümüzün sonuna dek gerçekleştireceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 90 bin şehit için 90 bin hatim okutuldu. Bundan sonra da AGD olarak önce ahlak ve maneviyat düsturundan ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz." dedi.

AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç de Sarıkamış şehitlerinin yazlık giysiler ve çarıklarla eksi 45 derece soğukta kahramanlık destanı yazdıklarını vurguladı.

Programda, Necmettin Erbakan ile de cep telefonuyla bağlantı yapıldı. Erbakan, Sarıkamış şehitliği ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı. AGD Kars Şubesi Ezgi grubunun Sarıkamış ezgi ve türküleri seslendirdiği program, hediye takdimiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.