Türkiye Haber Girişi : 03 Nisan 2018 13:05

Afrin’e Curling çıkarması

Afrin’e Curling çıkarması
Türk Askerinin Afrin’de ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı başarıyla gerçekleştirmesinin ardından Mehmetçiğe ve bölge halkına destek vermek için Curling Federasyonu Afrin’e çıkarma yapacak.
Erzurumajans-Türk Askerinin Afrin’de ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı başarıyla gerçekleştirmesinin ardından Mehmetçiğe ve bölge halkına destek vermek için Curling Federasyonu Afrin’e çıkarma yapacak. Afrin’de flor curling projesini başlatacak olan federasyon, çeşitli yarımlarda da bulunacak. Federasyona, Erzurum Büyükşehir Belediyesi de destek verecek.

31 Mart 2018 tarihinde Ankara’da yapılan Türkiye Curling Federasyonu’nun 2. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Federasyon Başkanlığına seçilen Kenan Şebin ve yönetimi, çok önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Federasyon,  Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Afrin’e giderek, burada Flor Curlingi tanıtarak Afrinlilerin curling oynamalarını sağlayacak.

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirecekleri projenin hem Mehmetçiğe moral olacağını hem de Afrin ve Bölgesindeki çocuklara, gençleri ve yetişkinlerine flor curling oynatarak, curlingi tanıtacaklarını ifade etti.

Şebin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in destekleriyle ayrıca  Afrinlilere, un ve çeşitli gıda yardımında da bulunacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi en büyük destekçimiz

112 oy alarak yeniden Türkiye Curling Federasyonu Başkanlığına seçilen Kenan Şebin, bugüne kadar yaptıkları proje ve faaliyetlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden hep destek gördüklerinin altını çizerek, Afrin’e yapacakları yardım ve curling tanıtımı için de Büyükşehir Belediyesi’nden destek alacaklarını söyledi.

Şebin, “Hepinizin malumu olduğu gibi Kahraman ordumuz Afrin’de ‘Zeytin Dalı’ Harekatını başarıyla yapıyor. Biz bu topraklar üzerinde rahat yaşıyorsak, faaliyetlerimizi ve icraatlarımızı sorunsuz yürütebiliyorsak, bunu güvenlik güçlerimize borçluyuz. Bizde Curling Federasyonu olarak bir farkındalığa imza atma adına,  Afrin’e gideceğiz. Orada Afrin’lilere hem flor curligi tanıtacağız. Hem de onlara un ve gıda yardımında bulunacağız” dedi.

Flor curling okullara girecek

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, yönetimi ile birlikte 10 ayda Türk curlingini çok önemli notalara taşıdıklarını ve kat kat büyüdüklerini söyledi.

Şebin, “Bu ülkede Herkes curling oynayacak. Okullarda flor curlingi  başlatacağız. Bu sayede artık okullar arası curling müsabakaları yapmayı da planlıyoruz. Bu Türk curlinginin daha çok gelişmesine katkı sağlayacak bir uygulama olacak.

Cumartesi günü yapılan olağan genel kurulda Kenan Şebin yeniden Curling Federasyonu Başkanlığına seçilirken, Ahmet Çelebi, Ali Rıza Kiremitçi, Burhanettin Eser, Erdal Karahan, Kemal Altınel, M. Serdar Kasırga, Mehtap Şen, Murat Akın, Murat Kaldırımcı, Muzaffer Çintimar, Osman Sarı, Özgür Bostancı, Taner Şancı, Y. Sadri Kishalı yönetim kurulu asil listesini oluşturan isimler oldu.

Nurullah PALA/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.