Türkiye Haber Girişi : 10 Şubat 2018 14:30

Afrin'den kahreden haber! Askeri helikopter düştü, şehitler ve yaralılar var

Afrin'den kahreden haber! Askeri helikopter düştü, şehitler ve yaralılar var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı'nda bir askeri helikopterin düşürüldüğünü belirterek, "Bunun bedelini, fazlasıyla ödeyecekler" dedi.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı'nda bir askeri helikopterin düşürüldüğünü belirterek, "Bunun bedelini, fazlasıyla ödeyecekler" dedi. 

Askeri helikopterin Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düştüğü bildirildi. Başbakan Binali Yıldırım, kahreden olayda 2 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti istanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Hatay'da bir helikopterin düşürüldüğünü söyleyerek "Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler" ifadesini kullandı. Son dakika habere göre, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına ulaşıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 2 ASKERİMİZ ŞEHİT

Başbakan Binali Yıldırım, olaya ilişkin "Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu."Dış müdahaleyle düştüğüne dair henüz bir delil yok" dedi.

YARALI ASKERLER HASTANEYE KALDIRILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askeri bir helikopter, Suriye'nin Hatay sınırında düştü. Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi. AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, hemen hastaneye giderek yaralı askerleri ziyaret etti.

SALDIRI SONRASI BÖLGE ATEŞ ALTINA ALINDI

Hatay sınırındaki birliklerde konuşlu olan Fırtına Obüsü ve Çok Namlulu Roket Atar'lar (ÇNRA) ile Afrin'deki YPG hedefleri vuruluyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.