Ekonomi Haber Girişi : 08 Kasım 2012 15:30

'Adım adım Anadolu' toplantıları Erzurum'da

'Adım adım Anadolu' toplantıları Erzurum'da
Dünya Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TÜSİAD ile birlikte Erzurum’da 10 Kasım 2012 tarihinde “Kadınlar için İş Fırsatları” konulu bir toplantı düzenliyor.
Erzurum Ajans-Dünya Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TÜSİAD ile birlikte Erzurum’da 10 Kasım 2012 tarihinde “Kadınlar için İş Fırsatları” konulu bir toplantı düzenliyor. Toplantı, “Adım Adım Anadolu” toplantıları kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin üçüncüsü olacak.

“Adım Adım Anadolu” başlıklı toplantılar, sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik olarak, kadınların eğitim ve çalışma yaşamı başta olmak üzere toplumsal hayata katılımıyla ilgili farkındalık çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan; TÜSİAD Kadın-Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger ve Dünya Bankası Direktör Yardımcısı Florian Fichtl toplantıya konuşmacı olarak katılacaklar. Ayrıca Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de toplantıda birer konuşma yapacaklardır.
Seminerde, Erzurum ilinden kadınların girişimcilik alanlarındaki örnekleri, kendilerine destek veren kurum temsilcilerinin de katılımıyla anlatılacak. Ayrıca çiftçi kadınlardan oluşan bir tiyatro topluluğu gösterisi de gerçekleştirilecek.
“Adım Adım Anadolu” başlıklı toplantılarının seminer dizisinin ilki 17 Mart 2012 tarihinde Gaziantep’te, ikincisi ise 28 Haziran 2012 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.