Adalete serzeniş!...

17 Aralık sürecinden sonra,

Erzurum, Cumartesi  günü yapılan 'Yargıda Birlik Platformu İstişaresi'nde Yüksek Yargı'nın temsilcilerini ağırlandı

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'nin,  ev sahipliğini yaptığı toplantı da;  Bu kez Palandöken'in 2 bin 500 rakımda yine, Hâkim ve Savcılara yönelik  'Paralel', 'Kumpas' iddiaları tartışıldı.

Yargı mensupları tarafından, yargıya olan güven kaybını durdurmak, yargıya güvenin yeniden tesis edilmesini sağlamak  amacıyla her türlü görüş ve düşünceler tartışıldı.

***

Uzun yıllar büyük onur duyarak yaptığım gazetecilikte  'polis adliye' muhabiri olarak kamuoyunu ilgilendiren soruşturma ve davalarda hiç bir zaman haberlerime çimento yerine 'çakıl taşı' katmadım.

Bu mesleği aynı zamanda seviyeli ve saygılı ikili ilişkiler doğrultusunda vicdanı hür bir muhabir olarak sürdürdüm.

"Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır."

Hadis-i Şerif'inde olduğu gibi,

ya da

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün;


"Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.."  sözlerindeki anlamın derinliğiyle adalete ve adalet mensuplarına inandım , güvendim...

Hafta sonu yapılan istişare toplantısını izlerken,  ismini zikretmeyeceğim bir beyefendi, konuşmaların yapıldığı platform önüne gelerek; beni işaret edip ısrarla dışarı çıkarılmamı istedi.

Böylesi bir toplantıda bir gazetecinin duymaması, görmemesi gereken ne konuşulabilirdi ki...

Neyse sonuçta bir şey değişmedi. O itiraz cılız kaldı ve ben işimi yapmaya devam ettim.

***

Gazeteciler olsun, kamu görevlileri olsun, polisi olsun, asker olsun bir çok kişinin bazı cemaat gruplarının kumpasına düştüğünü artık sağır sultanlar bile biliyor...

Hafta sonu yapılan toplantının sonunda yapılan açıklamada her şeyi gözler önüne seriyor zaten.

Bugünkü manşetimizde olan haber gibi...

Bakın işte o ortak basın açıklamasında başka neler vardı. İşte bazı satır başlar:

"Yurttaşlarımızın güven duyacağı, hiçbir tereddüt duymadan kendisini adaletine teslim edeceği bir yargı oluşturulmalıdır.  Zira devletin bir Anayasa'nın olması, O'nun sadece kimliğini bildirmekle kalmaz meşruiyetini de teminat altına alır. Çünkü Anayasa herkesin Anayasasıdır..."

Platformda söz alan Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık'ın şu sözleri de bana göre 'Yargıda Birlik Platformu İstişaresi'nin adeta ortak mesajıydı.

Ne diyordu sayın Başsavcı Çalık:

"Yargı bağımsızlığının artırılmasını sonuna kadar savunacak, bu bağımsızlığı devlet kurumlarına ve vatandaşlara silah olarak kullanmayacak bir yargı düzeni istiyoruz'

Adaletin, adalet içerisinde yerini bulması dileğiyle...

İ
yi haftalar... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • nazım kıracoglu 01 Ocak 1970 02:00

    Sevgili Cem Bakırcı, objektif, dürüst ve ilkeli gazetecilik adına Erzurum` önemli hizmet yapıyorsun. Cem Bakırcı iyi ki varsın bu şehirde.....başarılar