Medya Haber Girişi : 21 Şubat 2015 10:30

Acun Ilıcalı'ya ilginç yarışma teklifi

Acun Ilıcalı'ya ilginç yarışma teklifi
Türkiye'de birbirinden muhteşem eğlence yarışmalarına imza atan Acun Ilıcalı'ya, araştırmacı-yazar Metin Soylu'dan doğal afetler üzerine yarışma teklifi geldi.
Erzurumajans-Yurt dışından 'Yetenek Sizsiniz Türkiye', 'O Ses Türkiye', 'Survivor', 'Var Mısın Yok Musun?' gibi formatları Türkiye'ye getirerek milyonlarca insanı ekrana bağlayan ünlü yapımcı Acun Ilıcalı'ya, Saraçoğlu Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Metin Soylu'dan sıra dışı bir program önerisi geldi. Yarışmanın konusunun doğal afetler olduğunu dile getiren Metin Soylu, ''Türkiye, hızla gelişiyor ve değişiyor. Halkımızın ise bu gelişmeler karşısındaki duyarlılığı kimi zaman artıyor kimi zaman ise hazırlıksız yakalanıyor.

Bugün ülkemizin doğal afetlerle (deprem, sel, arama kurtarma, erozyonla mücadele, yangına müdahale... vs.) karşı karşıya olduğunu göz önünde bulundurduğumuz takdirde, insanların eğlenirken bilinçlenmesi kadar değerli bir şey olamaz. Bu yüzden diyorum ki, Acun Medya ekibi bu kez yeni bir yarışma formatı ile halkımızı bu yönde bilinçlendirebilir. Jüri kadrosu ile tamamen devletin alanında uzman kişilerinden oluşması, önem arz edecektir. Böylece, yarışmayı izleyen herkes hem eğlenecek hem de farkında olmadan öğrenecektir'' dedi.

BİR YARIŞMA ÖRNEĞİ

Soylu, yarışmadan kısaca bahsederek, "Survivor yarışmasında olduğu gibi 2 grup var. Acun Medya ekibi iki farklı binada, aynı açılardan yangın çıkartır. Bu iki grup içerisinde yangına nasıl ve ne şekilde müdahale edilmesi ile ilgili yarış başlar. Ayrıca şayet binada mahsur kalan kişi ya da kişiler varsa binadan nasıl çıkarıldığına kadar gözlemler jüri tarafından yapılır" dedi.

Buradaki en önemli konuya dikkat çeken Soylu, ''Yangına müdahale esnasında kullanılan yol, yöntem, hatalar jürideki konunun muhatabı İstanbul itfaiyesinden ki kişinin genel değerlendirmeleri ile yanlışların neler olduğu tartışılır. Ve sonuç olarak, her bir jüri tarafından puanlama 10'üzerinden kaç verilmesi gerekiyorsa puanlama modeli ile bir sonraki yarışa geçilir. Bu örnek modeli arama kurtarmada, sel felaketinde, olası deprem sonrasındaki enkaza müdahale edilmesi hatta bir trafik kazasına müdahale de kurgulayabiliriz.

Türkiye'nin bu tip bilinçli yarışmalara da ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Bu yüzden başta Acun Ilıcalı olmak üzere Acun Medya Ekibi'nin konuya bu açıdan hassasiyetle yaklaşacağına inanıyorum'' dedi.

Metin Soylu'nun yarışma için önerdiği jüri kadrosu ise şu şekilde oluşuyor:
''Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İstanbul İtfaiyesi (Herhangi bir şehrin itfaiyesi)"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.