Erzurum Haber Girişi : 17 Mayıs 2018 15:05

Acılı anne: Vatan sağolsun

Acılı anne: Vatan sağolsun
9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit olan Piyade Teğmen Muhammet Kır’ın Şehadet Belgesini annesi Hemra Cömert’e takdim etti.
Erzurumajans-9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit olan Piyade Teğmen Muhammet Kır’ın Şehadet Belgesini annesi Hemra Cömert’e takdim etti. Duygulu anlar yaşayan acılı anne, “Vatan sağolsun” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekâtının’ 54’üncü gününde Erzurumlu Piyade Teğmen Muhammet Kır, Dermeşkanlı Köyü yakınlarında El Yapımı Patlayıcının infilak etmesiyle ağır yaralanmış, Hatay Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Bir sonraki gün Erzurum’a getirilen şehit Teğmen Kır’ın cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı.



İnşallah komşu olacaklar

Tarihi Ulu Cami yanındaki Çifte Minareli Medrese önünde kılınan cenaze namazında konuşan ve Şehit Muhammed Kır için Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili Peygamberimize en yakın olan bir makama uğurlayacağımız sevgili Muhammet’imize öncelikle bu şahadet makamında inşallah başta ailesi olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum. Onlar Sevgili Peygamberimize ve peygamberlere en yakın makamda muamele görecekler, düşünmesi gereken biziz. Akif merhumun ifade ettiği gibi, ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, / Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.’ Peygamber Efendimize uğurluyoruz, inşallah komşu olacaklar” demişti.



Şehadet Belgesini aldı

Karskapı Şehitliğinde toprağa verilen Teğmen Muhammet Kır’ın annesi Hemra Cömert’i geçtiğimiz günlerde 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın ve eşi Fatma Tarçın ziyaret etti. Kardeşleri Mustafa, Ahmet ve Büşra ile bir süre sohbet eden Korgeneral Tarçın, daha sonra Şehadet Belgesini anne Cömert’e takdim etti. Bir kez daha duygulu anlar yaşayan acılı anne, “Vatan sağolsun” dedi.



Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.