Spor Haber Girişi : 21 Şubat 2018 14:15

Acı ama gerçek...

Acı ama gerçek...
Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Erciyes Kayak Merkezi, siyasilerin devreye girmesiyle Avrupalı yatırımcıların hedefi oldu.
Erzurumajans-Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Erciyes Kayak Merkezi, siyasilerin devreye girmesiyle Avrupalı yatırımcıların hedefi oldu. Artaş Grubu’nun da 10 milyon dolarlık lounge yatırımına hazırlandığı kayak merkezi, bu yıl charter seferleriyle 3 bine yakın Rus turist ağırladı.

Türkiye’de kayak denilince ilk akla gelen merkezlerden biri olan Palandöken bu unvanından yavaş yavaş uzaklaşıyor.  Pusula Gazetesi'nde bugün Onur Sağsöz imzasıyla manşetten yayınlanan habere göre, kar kalitesi ve pist uzunluğuyla tartışmasız büyük bir potansiyele sahip olan Palandöken Kayak Merkezi, 2011 yılından bu yana özel bir yatırıma ev sahipliği yapamadı. Kurulduğu günden bu yana işletmesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ya da Kayak Federasyonu tarafından yapılan son üç yıldır da Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ejder 3200 A.Ş. tarafından yönetilen Palandöken, ulusal ve uluslararası platformlarda yeteri kadar tanıtılamadı. Bununla birlikte yıllar önce ‘yanlış fiyat politikası’ nedeniyle charter seferlerini kaybeden Palandöken, bu yıl da istenilen seviyede yabancı turist ağırlayamadı. 10 yıl öncesine kadar Uludağ’dan sonra en çok tercih edilen kayak merkezi olan Palandöken, geçen zaman içinde uygulanan günü birlik ve yanlış politikalar sonucu önemli oranda kan kaybetti.



Kayseri’de durum farklı

Son birkaç yıldır Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Erciyes A.Ş. firmasının yönettiği kayak merkezi, hem ticari zekâ hem de lobi faaliyetleriyle büyük bir ivme kazanarak Palandöken’i solladı. Dağdaki işletmelere sınırsız destek ve kolaylık sağlayan Erciyes A.Ş., tanıtım ve yatırım faaliyetleriyle de yakından ilgilendi. Bu yıl ulusal ve uluslararası medyada en çok haberi yapılan kayak merkezi unvanını alan Erciyes, siyasilerin de girişimleriyle Avrupalı yatırımcıların ilgisini çekti. Otel yatırımı için arsa talebinde bulunan Avrupalı fonlarla birlikte mevcut yatırımcılarda yenilerini eklemek için kolları sıvadı. İlk olarak Radisson Blu Hoteli ile hizmet veren Artaş Grubu, Erciyes Dağı’nda 15 bin metrekare arazi satın aldı ve lounge (etkinlik alanı) yatırımına başladı.

İlgi daha da arttı

Örnek uygulamalarıyla hem yatırımcıların yüzünü güldüren hem de kayakçı potansiyelini artıran Erciyes A.Ş., katıldıkları uluslararası fuarlarda Arap pazarı olmak üzere Avrupalı kayak turistleri için kendilerini rota olarak belirledi. Sadece bu yıl charter seferleriyle 3 bine yakın turist ağırlayan kayak merkezi önümüzdeki yıl da Danimarka, Finlandiya gibi İskandinav ülkelerini hedefine koydu.



Kültür kayağı işe yaradı

Tüm bunlarla birlikte Erciyes A.Ş. Kayseri’ye 35 kilometre uzaklıktaki kayak merkezini kent merkezine taşımasını bildi. Kültür kayağıyla yerli ve yabancı turistlere tarihi ve turistik mekânların kapılarını açan hatta 45 kilometre uzaklıktaki Kapadokya’da balon turu sağlayan şirket bu sayede binlerce kayak severe farklı bir atmosfer yaşattı.

Basının ilgi odağı oldu

Bu arada Erciyes A.Ş., ulusal ve uluslararası medya davetleriyle kayak merkezinin tanıtımına önemli bir katkı sağladı. Charter seferleriyle birlikte Rus ve Ukrayna medyasını ağırlayan şirket bu sayede Ukrayna’nın en önemli kanallarından biri olan ICTV’de haber olmayı başardı. Ayrıca Arap pazarına yönelik tanıtım toplantılarıyla da ülkenin online gazeteleri ve medya kuruluşlarından adından söz ettirdi.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • derdi çok söyleyemez 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumun Milletvekilleri, B.Şehir Bel.Başk. özellikle de Ak Parti İl Başkanı EGO yarışına devam edin. Bürokrasiyi tıkarsınız, Şehrin Valisini tınlamazsınız. Beceriniz bu işte

  • Deli fişek 01 Ocak 1970 02:00

    Palandöken'i de yakında Kayseri'liler alır ve işletirler. Erzurum'da, bölgesel milliyetçilik fikrinin yerleşmesi lazım. Erzurum'lu, yabancı delisi...Ne zaman, Erzurum'un delisi akıllısı, yabancının nurcusundan ülkücüsünden liberalinden kıymetli olursa Erzurum o zaman adam olur.